slakken

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/06/2007 - 05:13
jim

slakken

Van 23:00 tot 03:00 slakken gevangen. Wat een plaag ! Moet er tussen de 700 & 1000 gevangen hebben. Van kleintjes (jongen) tot van die dikke, vette rooie, en af en toe van die zwart gespikkelde. Van die laatste zijn sommigen echt reuzen. Rechten zich soms en zetten hun kaken wijd open. Bbbrrrr, af en toe om te huiveren. Echt niet te doen. Hoeveel keren per jaar hebben die dingen nakomelingen ? Behalve manueel verwijderen of een knipmes hanteren, bestaat er dan echt geen enkel middel om die monsters kwijt te raken ?

za, 09/06/2007 - 11:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

slakkengif:)
helpt goed, die blauwe koorrels

za, 09/06/2007 - 12:03
mar.ko

Jeetje Jim!

Jij bent nog beter dan slakkenkorrels. Kun je geld mee verdienen!

Ook wij hebben dit jaar weer flink te kampen met slakken.
De slakken komen zelfs de keuken in glijden op weg naar de beertender en het kattenvoer! Fijn als je 's nachts even naar het toilet wil en met je blote voeten............
M'n Hostainfo-icon's zijn al weer zielige geraamtes geworden. Ik denk dat ik het op ga geven wat de hosta's betreft.
Escargo helpt goed maar moet telkens herhaald worden. Na een regenbui is het al weer uitgewerkt.
Toch weiger ik ander gif te gebruiken.
Elders in het forum had men het over een parelhoen. Lijkt me ook leuk, maar daar moet wel de situatie naar zijn.

Succes er mee!
Marja

za, 09/06/2007 - 13:13
RP1

Ik vind het juist leuke beestjes en walg van al dat gemoord,maar ik heb dan ook geen planten die ze echt lekker vinden.
Ik kan me wel voorstellen dat jullie er een hekel aan hebben want zo heb ik een hekel aan katten die heel mijn tuin omspitten en volpoepen...

za, 09/06/2007 - 14:49
kroisos

ik vind het ook niet leuk om die beestjes te vermoorden en ik gebruik dan ook geen vergif om ze te bestrijden. er zijn wel andere methoden ook maar ze vragen wel wat meer werk. slakken haten het om over scherpe oppervlakken te kruipen. ik maak een cirkel rond de planten die slakken graag eten van kleine lava brokjes, dat vinden ze niet zo leuk om overheen te gaan en laten dan ook de plant die er midden in staat met rust. je moet alleen wel af en toe de cirkels herstellen na bijv een felle regenbui. als er echt teveel zitten verwijder ik ze met de hand en verplaats ze naar de weide naast onze tuin.

gr
kristof

za, 09/06/2007 - 15:35
jim

Aan Mar.ko : hostainfo-icon's zijn hier nog behoorlijk heel gehouden, maar ben dan ook dikwijls op slakkejacht. 'k Ondervind toch dat schors ze iet of wat tegenhoudt. (Jonge scheuten) Canna's en vooral groenten/fruit (sla, aardbeien, loof ajuinen,enz ) moeten 't verduren.

aan Rp 1 : katten/rijgers kan 'k ook wel missen. Alweer 2 grote goudwindes verdwenen.
En wat is toch zo leuk aan slakken ? Viezige dingen en overal slijmsporen.

aan Kroisos : Ja, hahaaahhha, da's pas een oplossing ("en verplaats ze naar de weide naast onze tuin"). 2-3 uur later zijn ze'r terug (en kweken nog tussendoor). Vermoed trouwens dat het aantal gevangen slakken waarschijnlijk nog maar een fractie is van wat er zich hier werkelijk voortsleept.

za, 09/06/2007 - 15:45
kroisos

het zijn slakken voor iets é en verplaatsen zich dus niet zo snel. ik denk ook niet dat hun richtingsgevoel zo goed is dat ze terug naar de tuin kruipen. ik denk eerder dat ze in de weide blijven en daar het sappig onkruid opvreten...

gr
kristof

za, 09/06/2007 - 19:07
laurens

Dit komt me bekend voor. Dit jaar zijn er slakken zoals nooit tevoren. We zijn de voorbije maand bijna elkie avond in de tuin slakken gaan zoeken voor uren lang. Eerst enkel bij de kostbare planten die afgevreten werden, later ontdekten we ze echt overal. Elke avond/nacht ongeveer 300slakken gevangen, zowat n derde van een emmer soms! Nu begint het gelukkig wat te verminderen, maarja het was echt niet normaal!

groetjes laurens

zo, 10/06/2007 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Slakken kan je ook heel makelijk vangen in een schaaltje met bier, gewoon een schaaltje met een rand van twee centimeter vullen met bier en smorgens dronken slakken wegbrengen naar de buren of zo.

vr, 15/06/2007 - 01:13
jim

Inmiddels dicht tegen de 3000 aan. Waar blijven die vandaan komen ? Weet 'k dus inmiddels. oa uit m'n eigen compostbak (denk er sterk aan die deze week, incl inhoud, naar plaatselijke afvalverzamelplaats te brengen). Mokkels van 15cm lang, soms 3 cm dik, bbaaahhhhh.
En er is dus wél wat aan te doen. Wat is internet toch mooi.

https://tinyurl.com/y5neptls zie "Natuurlijke vijanden inzetten". Morgen maar eens op zoek gaan en uitstrooien. En de overschot bewaren tot feb/maa.
Ze zullen ervan lusten !
Vraag me enkel af of die aaltjes huisdieren (hond) met rust laten ?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag