steur die uit de vijver springt

22 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/06/2007 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

steur die uit de vijver springt

wij hebben sinds twee weken een steur in de vijver, hij lijkt op een diamant steur. Hij is al twee maal uit de vijver gesprongen. Hij is zelfs al over het muurtje van de vijver heen gesprongen.
Wij zijn nu bang dat hij dat ook eens gaat doen als wij niet thuis zijn. Wie weet raad

za, 09/06/2007 - 02:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu ben ik (eerlijk gezegd) geen steur kenner, maar als een vis uit het water spring is dat niet goed.
Daar moet een reden voor zijn.

De mogelijkheid zou kunnen zijn "tussen haakjes" dat je vis last heeft van parasieten.
En daar wil hij op alle mogelijke wijze van af, door o.a. uit je vijver te springen.

Een uitstrijkje bij een erkend vishandelaar dient dan ook dringend gedaan te worden.
Is gratis.

Zijn je waterwaarden van je vijver goed?
Kun je daar ook gelijk laten testen.
Is gratis.

De steur wordt niet belaagd door andere vis(sen) ?
Kan zijn dat een dominante vis de Steur de vijver uit jaag.

Succes!

za, 09/06/2007 - 09:59
Sjuul

Ik erken je goede bedoeling Goudviskweker maar toch wil ik effe toe treden en niet een geheel ontkenner zijn.
Dat wat een mogelijkheid zou kunnen zijn heb je al aangehaald de waterwaarden, en wat zeer belangrijk is het zuurstof gehalte? want een steur heeft zuurstofrijk water nodig en niet alleen dat.
Een steur stelt eissen en daar moet aan worden voldaan,en daar kom ik weer met mijn negatieve mening en weet je wel waarop ik doel? die vraagstelling waar 24 reactie's op hebben plaatsgevonden.

Waar is de andere info? en met name in welke situatie van vijver vertoeft de steur.
Hoe groot is de vijver?
Zijn er planten aanwezig?
Is de vijver voorzien van niveau verschillen.
Hoe groot is de steur?
Heeft de houder van de steur kennis van zaken op gedaan of ingewonnen over het houden van een steur?

Dus niet.

Een steur is een sterke vis en heeft geen schubben zoals een vis dat heeft, en zal niet gauw door een parasiet aangevallen kunnen worden omdat een parasiet niet snel door de huid van een steur kan dringen tegenover de kwetsbare huid van een vis.

Is er medicatie toegediend of eender wat van produkten want een steur kan daar slecht tegen.

Een steur heeft bek/baard draden die uiterst gevoelig zijn, als hij zich stoot tegen een obstakel kan dat voor een steur hevige pijn zijn.

Een steur is een bodem vis! vind deze voedsel op de bodem of wordt er ook speciaal steuren voer gebruikt? Als ie geen voedsel heeft of vindt gaat ie het hogerop zoeken.

Een steur zijn kieuwen sluiten niet zoals bij een vis en staan altijd voor de helft open.
enz, enz, enz,

https://tinyurl.com/y4pd3u6w

https://tinyurl.com/yxzgg8qt

https://tinyurl.com/y49vr9gh

https://tinyurl.com/y2hlrj8j

Zonder nodige kennis of informatie hoort er geen enkele steur in de vijver thuis.

Jouw mening vindt ik nu zwakjes tegenover de andere rest.

De steur lijkt op een diamant steur ? het kan net zo goed een Gueldenstaedti zijn die een lengte van vijf meter kan behalen.?

Dat is juist hetzelfde als dat een zwangere vrouw zegt tegen haar broer? ik ben in verwachting maar ik weet niet of je straks oom of tante wordt, omdat het geslacht niet bekend is....

za, 09/06/2007 - 10:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

We hebben een grote vijver. Ik heb inmiddels wat meer informatie ingewonnen het is een stellatus steur. De waarde van het water is goed. Er staan bijna geen planten in de vijver. De steurs worden apart gevoerd en krijgen steur voer. De vijver heeft geen niveau verschillen. Hij ziet er gezond uit, hij beweegt goed en eet goed. Er zitten meerdere steurs in de vijver.

za, 09/06/2007 - 12:08
Hannes

Je hebt een grote vijver ? hoe groot vind jij groot ?

Die van mij is 16 bij 6/7 meter en vind ik te klein voor steur.. bedenk dat je minimaal 10 keer de grote van je steur moet hebben en let wel dit is echt minimaal dus als jouw steur een 2.5 meter kan worden kan je zelf wel uitrekenen hoe groot jouw vijver moet zijn.

Heb je ook O2 gemeten en zo ja noem eens wat waardes.

Groeten,

Hans

za, 09/06/2007 - 12:14
Hannes

Ps heb het even voor je opgezocht maar jouw Steur kan 2 meter worden ! Leuk als je vijver 7 bij 7 of whatever is (je kan je voorstellen dat je dan niet echt diervriendelijk bezig bent).

Nogmaals wat zijn de afmetingen van je vijver.

zo, 10/06/2007 - 02:07
steur

Anomien
eerst wil ik even op de lengte van de steur terug komen,die hier werden genoemd zijn de steurs in het wild.
De grootste steur die in gevangenschap leeft is naar mijn weten maar 250 cm mar we hebben ook steurs die maar 50 cm groot worden
Nu terug op je vragen te komen het volgende:
a. je moet er rekening meehouden dat een steur per m3 water +/- 3 liter lucht per min moet hebben (wat voor luchtpomp heb je)
b.De water verplaatsing is erg belangrijk wil graag weten wat is de inhoud van de vijver en wat voor waterpomp heb je
c. te weinig zwemwater, de vijver moet voor een steur minimaal 150 cm diep zijn
d. graag wil ik weten wat je nitraat,nitriet en de zuurstof waardes zijn
Tevens wil ik weten wat voor biofilter gebruik je en if je een gronddrean gebruikt
Ik mag wel stellen dat vaak een vijverspeciaal zaak maar weinig af weet van de steur,als ik zie hoe de steuren worden verkocht,kijk maar op deze site er wordt een steur aangeboden omdat de vijver te klein is
vr. gr. Dick

zo, 10/06/2007 - 14:06
Sjuul

citaat van Dick: omdat hij/zij door de vijverspeciaal zaak verkeerd is voorgelicht het beste kan je informeren bij de kwekers
vr.gr. Dick

citaat van Dick: Ik mag wel stellen dat vaak een vijverspeciaal zaak maar weinig af weet van de steur,als ik zie hoe de steuren worden verkocht.

Geen enkele vijverzaak die steuren verkoopt zal de potentiële koper(s) erop wijzen en deugdelijke informatie verschaffen waaraan men moet voldoen om steuren te houden.
Als ze dit doen, blijven ze met hun ingekochte steuren zitten.
Zelfs kwekers doen dit niet, daarbij vind ik dat kwekers nog erger zijn dan vijverzaken. Steuren planten zich niet voort in gevangenschap en worden door kwekers letterlijk en figuurlijk open gereten om het kaviaar af te halen voor het nageslacht..
Een vijverzaak weet welke marchandise hij moet handhaven om er geld aan te verdienen, en zal geen traan erom laten als de dieren het niet overleven, ze worden zelfs te klein verkocht en die overleven meestal het 1 ste jaar niet.

Een goed vijverzaak die de in en outs weet van steuren en een beetje respect heeft verkoopt geen steuren, die vermeld en licht potentiële kopers in.

zo, 10/06/2007 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe groot dat de steur ook mag gaan worden, helaas wisten wij dat niet eerder. Het punt blijft dat hij nog steeds uit de vijver springt. Gisteren weer, hoe lang hij er heeft gelegen weten we niet, helaas niets gehoord. Hij zwemt weer vrolijk rond, maar hoe lang nog. het klopt dat leveranciers geen enkele informatie geven, en dat het misschien niet zo'n goed idee is om een steur in de vijver te houden. Maar inmiddels zit hij bij ons in de vijver en zullen nu zo goed mogelijk voor hem moeten zorgen. Deze week laten we de waarden van het water weer meten, voor de zekerheid. We hebben de grootste pomp die er te koop is. en een zuurstofpompje. Ook hebben we regelmatig de fontijn aanstaan wat ook voor extra zuurstof in de vijver zorgt. Er zit 8m3 water in de vijver. Het enige wat we willen weten is wat kunnen we doen om hem in leven te houden. Niet hoe dom het is om een steur in de vijver te doen, want dat weten we nu en kunnen daar verder niets meer aan doen.

zo, 10/06/2007 - 17:09
anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,vragend anoniem,
Even checken of ik verkeerd ben.Maar in de vorige antwoorden was er sprake van steurs en dat er meerdere in u vijver zaten?
Daarna is het een missing van aankoop geweest.Of bent u niet de vraagsteller?

zo, 10/06/2007 - 17:21
Sjuul

Een oversteek maken aan of op de oever van een paar centimer die boven het water uitsteekt.

De steur raakt de oversteek als eerst met zijn neus en zal hierdoor terug naar beneden gaan, en niet hogerop of op het droge kunnen komen.

Ja hoelang nog dat is de ham vraag, ofwel overlijdt ie doordat ie op het droge komt te liggen, ofwel dat ie teveel lucht binnen heeft gekregen en krom trekt (dwarsleasy)

zo, 10/06/2007 - 17:39
Hannes

Dag anoniem, met een vijvertje van 8 kuub zou ik de steur(en) herplaatsen bij iemand die wel een goede omgeving kan bieden.

Vervelend dat jullie verkeerd zijn voorgelicht, je bent nummer zoveel, en snap dat je het beste voor de steur(en) wilt maar hoe zuur het ook is, een geschikte vijver vinden is de enige goede oplossing.

Iig succes met het verhaal.

Hans

zo, 10/06/2007 - 22:50
steur

sjuul.
even een mededeling voor jou de steuren die hier worden gekweek worden allemaal als kleine steurtjes ingevoerd uit Rusland of Noorwegen, wat jij bedoeld met de steur open snijden en dan de (kaviaar er uit halen) is de kweker in Duitsland maar die kweek de steur enkelt maar voor de kaviaar.
en over de gronddrain, het volgende als je de gronddrain goed aanlegd dus een afschot van 10 cm zal hij de boden schoon zuigen er is geen enkele pomp die de bodem schoon maakt
vr. gr.
Dick

ma, 11/06/2007 - 12:51
Sjuul

@Dick ik kan me niet voor de geest halen dat ik iets gezegd heb over een bodemdrain en ook niet over een pomp dat die de bodem schoon zou maken, Ik heb altijd gezed dat een pomp geen bodem schoon maakt ofwel het water filtert, een pomp neemt dan wel zweef

ma, 11/06/2007 - 13:31
steur

sjuul,
sorry ik was in de war met iemand anders,even op de gronddrain terug te komen de openen van de drain moet een cm of 2 zijn en de drain zit eigenlijk onder de bodem en san krijg je een opening van +/- 2 cem en daarna de deksel die rond afloop de de vissen kunnen niet ij de gronddrain komen en leverd voor de steur geen gewaar.
nogmaals sorry

vr.gr.
Dick

ma, 11/06/2007 - 13:59
Sjuul

Ben ook niet boos hoor, kan gebeuren.

Nu weten ze ook hoe en wat met een bodemdrain.

grt

zo, 24/06/2007 - 18:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

OVER DE DISCUSSIE OF MEN WEL OF NIET EEN STEUR IN JE VIJVER MAG HOUDEN, SPREEK IK ME NIET UIT. WANNEER MEN ER EEN HEEFT PROBEERT MEN TOCH ZO GOED MOGELIJK EN IN Z'ON IDEALE MOGELIJKE OMSTANDIGHEDEN ER VOOR TE ZORGEN. WE KUNNEN ONS DAN OOK AFVRAGEN OF JE EEN VOGEL IN EEN KOOI MAG HOUDEN (DIE MOETEN TOCH OOK ENKELE KILOMETERS KUNNEN VLIEGEN, EEN HOND IN EEN FLATGEBOUW, MOET TOCH OOK HONDERDEN METERS KUNNEN LOPEN, EEN VIS IN EEN BOKAAL?)ENZ, ENZ,.....HET FENOMEEN 'UIT HET WATER SPRINGEN', KAN IK BEST GELOVEN, DAAR IK AL VERSCHILLENDE KEREN OPGEMERKT HEB DAT ZE MET EEN ENORME KLAP MET HUN ROMP OP HET WATEROPPERVLAK KUNNEN SLAAN. NAAR MIJN INZIENS, ZOU HET BEST MOGELIJK ZIJN DAT ZE HIERBIJ UIT HET WATER TUIMELEN. MIJN MENING IS DAT ER HIER NIKS ABNORMAAL BIJ IS. WANNEER EEN WINDE PER ONGELUK UIT DE VIJVER SPRINGT, STELT MEN TOCH OOK NIET DIRECKT DE LEVENSOMSTANDIGHEDEN IN VRAAG. HET GROOTSTE PROBLEEM IS VOOR MIJ NIET DE STEUR DIE TE GROOT WORDT (ER ZIJN ALTIJD MENSEN DIE GESCHIKT WATER HEBBEN OM HET DIER OP TE VANGEN), WEL EERDER DE GERINGE GROTE, WAARBIJ HET DIER NIET GENOEG KRACHT HEEFT WANNER HET ZICH WASTZWEMT IN DE DRAADALGEN,EN VERDRINKT OFWEL VERSTIKT DOOR DE ALGEN IN ZIJN KIEUWEN. IS MIJ EENS OVERKOMEN, WAARBIJ WE DOOR HET DIER TE ONTDOEN VAN DE ALGEN EN ENKELE MINUTEN ONDER DE ZUURSTOF BELLEN HIELDEN, HIJ GELUKKIG TERUG OP DE BEEN WERD GEHOLPEN.DOOR VEEL TE OBSERVEREN, KAN MEN VEEL UIT HET DIEREN GEDRAG LEREN. NOGMAALS KOOP EEN STEUR NOOIT! TE KLEIN, DAAR ER TE VEEL OBSTAKELS ZIJN DIE HET DIER MET ZIJN LEVEN MOET BEKOPEN, IK BEN ER VAN OVERTUIGT WANNEER MEN HIER REKENING MEE HOUD ,MEN ZELF ER JAREN PLEZIER AAN OVERHOUD EN HOPELIJK DE STEUR OOK!

zo, 24/06/2007 - 19:53
anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,
Een klein detail een hond op een appartement.O.KAls de hond voldoende wandelingen maakt,is hij dan slechter gesteld dan een hond die in een tuin in een ijzeren kooi zit dag en nacht.Of als proefdier wordt gebruikt.

Dit allemaal vergelijken vind ik wat ver gaan hoor.

zo, 24/06/2007 - 21:00
steur

Om even terug te komen op de steurs
We gaan ook geen st.Bernhardt hond op een flatje 3hoog achter.
Als je een steur neemt moet je er rekening meehouden dat er geen stenen en planten in de vijver mogen.
Zelf heb ik al voor het tweede jaar steurtjes gekocht van 10 cm en op gekweekt naar 30 cm, maar wel in een eigen bak.
Zolang ik nog verhaaltjes hoor van de zogenaaamde vijver speciaal zaken dat een steur groeit naar de grote van de bak, ben ik van mening dat deze speciaal zaken geen steurs meer mogen verhandelen en zal de maatregel dan ook toejuichen als deze vis enkel nog maar verhandeld mogen worden door mensen met er echt verstand van hebben

zo, 24/06/2007 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

o.k. Dick & anoniem, natuurlijk is het vergezocht, alleen wil ik benadrukken, dat iedereen die een dier als huisdier houdt, probeert het dier zo goed mogelijk te verzorgen en dat niet alle omstandigheden optimaal zijn voor het dier. De natuur nabootsen is niet altijd even simpel. Wanneer men met een zuiver geweten zorg draagt voor een dier, stappen we al een heel eind in de goede richting, wat niet van iedereen kan gezegd worden.
Ik lees enorm veel negatiefs over het houden van steurs, vb: 'Men mag géén steur houden omdat ze te groot worden 'en met dezelfde adem spreekt men van' een steur houd het meestal niet langer uit dan 1à2 jaar in de vijver'. Wel een steur van één jaar heeft zeker niet de lengte die voor problemen kan zorgen. ikzelf heb 2 steuren van rond 1m lengte die zijn 9 jaar oud, en ik geniet elke dag bij het zien van hun rondjes zwemmen en de opgewondenheid wanneer ze voedsel ruiken. Er zijn bronnen genoeg om zich te laten informeren bij het houden van dieren, inpulsieve aankopen zijn het gevaarlijkste voor het dier, en dat geldt zowel voor een steur, hond, kat of vogel. BEZINT EER JE BEGINT! Verder wens ik iedereen succes bij het verzorgen van hun steuren.

ma, 25/06/2007 - 09:31
anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,Johan anoniem(hond) hier.Ik kan je met je uitleg over de steur wel vinden hoor.Tis leuk om ook eens te lezen dat het wel goed gaat.

ma, 25/06/2007 - 16:24
steur

Johan
even nog over de steur terug komen, het is een van de mooieste vissen voor in de vijver alle negatieve berichten over deze vis is in het leven geroepen dat er maar weinig vijver speciaalzaken er vanaf weten wat voor vis is het als je eerder op de pad gaat lezen vindt je een hele boel info waaraan je moet voldoen voor deze prachtige vis als je vragen heb mag je mijn altijd bellen op het nummer o6-38853428 het enigste wat ik nog kan zeggen is als je kleine steurtjes van 10 cm neemt behandel ze als een baby dus regelmatig op een dag eten geven groetjes dick

Onderwerp gesloten