stekjes wilden groeien niet.

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/07/2009 - 23:11
thomas_almelo

stekjes wilden groeien niet.

dag beste mensen!

2 stuks van mijn m. velutina zijn uitgroeit tot een stekje met wortels en al. ik heb ze in potgrond gedaan en in de schaduw gezet. na een week stonden ze er nog het zelfde bij. ik heb ze goed vochtig gehouden. maar toch bleven ze 2/3 mm boven de grond steken. mijn moeder was zo slim om ze in de zon te zetten en dus gingen ze kapot. verbrandt... R.I.P. maar ik heb nog een paar zaadjes staan die hoop ik nog moeten komen.
hoe kan ik het straks aanpakken dat ik ze toch aan het groeien krijg. ik dacht dat ik ze in een te hoog bakje heb gezet dat ze te weinig water kregen omdat het water te ver naar beneden zakte. misschien kregen ze ook niet genoeg voeding. wie zal het zeggen.

dus wie kan vertellen wat ik fout gedaan heb en hoe ik het straks beter kan doen...

alvast bedankt!

ma, 06/07/2009 - 23:25
micle

Beste toompie,

Ik ben absoluut geen kenner dus zegt m.velutina mij helemaal niets.Is dat een bloem,plant struik of een boom? Omdat ik ook graag wil leren gelieve voortaan de complete naam vermelden zodat het voor mensen die niet weten wat het voor iets makkelijker is om het op te zoeken.

Bvd

Micle

ma, 06/07/2009 - 23:41
thomas_almelo

de gehele naam is Musa Velutina. een klein blijvende banaan die zeer snel tot bloei kan komen en zeer geschikt is als kuipplant.

di, 07/07/2009 - 00:20
micle

Dank je Toompie voor je medewerking. Bij de naam Musa weet ik dat het om een banaan gaat.

wo, 22/07/2009 - 11:47
slakje

halfschaduw, goed vochtig houden je niet overhaasten want dan loopt het mis...

dit is zo een beetje wat ik er van weet ik hoop dat je hieraan iets hebt

wo, 22/07/2009 - 13:35
peter42

Een klein stekje/plantje heeft nagenoeg geen tot zeer weinig extra voeding nodig, dus volstaat het om gewoon verse grond te gebruiken.
Naarmate een plantje/stekje groeid, kun je beginnen met af en toe wat bij te mesten, maar dan pas na een week of 6, want tot die tijd bevat verse potgrond of tuinaarde genoeg voedingsstoffen die de plant kan opnemen.
Voor grote planten die veel voeding ''vreten'' ligt dit anders, en
kun je het beste meteen koemestkorrels en bloedmeel door de grond mengen,
en zo goed als bij elke watergifte bijmesten.
Ook voor water geven geld hetzelfde, klein plantje, weinig water geven,
groot plantje, veel water geven.
Om er zeker van te zijn dat je nooit teveel of te weinig geeft, kun je het beste een onderschaal onder de potten zetten, want dan kun je in de gaten houden hoeveel een plant ''drinkt''.
Bij kleine plantjes is het beste om de onderschaal niet continu nat te laten staan, en ook er op letten dat de grond bovenop niet te nat blijft, want dat is dan een teken dat de grond te nat is, en dan worden de wortels lui, want die groeien dan niet goed meer omdat ze dan geen moeite hoeven doen om aan water te komen.
Verder hebben we nu een natte zomer met te weinig zonuren, dus groeien de meeste bananen niet erg goed, dus ligt het niet alleen aan jou stekjes en plantjes, want daar hebben dus meer mensen met musa's last van.

ps, doe ook een laag van die terracottakorrels onder in de potten zodat de potgrond nooit in een laag water staat als de onderschaal vol water staat, en er altijd zuurstof bij kan zodra het waterpeil in de schaal gezakt is.

di, 04/08/2009 - 16:10
Matthijss

Stekjes wachten volgens mij over het algemeen even voordet ze bovengronds gaan greoien, ze willen zich meestal eerst zetten, voordat ze extra blad gaan maken, wellicht waren ze hun energie wel in wortels aan het steken.
(welke wilden heb je gekloond?)
@ peter 42: Juli was warm, nat en zonnig.

Onderwerp gesloten