trachy besteld..

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/09/2006 - 23:38
patrick*j

trachy besteld..

hoi..

ik heb een site gevonden die denk ik wel redelijk goedkoop is in het handelen van trachycarpus fortunei,,
ik zie op de fotos dat ze er niet zo heel mooi uit zien..maar volgnes mij is de prijs wel fatsoenlijk..
iemand die hier heel veel van weet?of deze goed zijn enzo want als ze dat wel zijn wil ik er wel een bestellen..

de site is https://tinyurl.com/yydxrnn2..

dit is niet bedoeld voor reclame ofzo maar voor een beetje hulp voor een redelijke trachy uit te zoeken..

mvg patrick

di, 05/09/2006 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik je een advies mag geven.....Niet doen...

di, 05/09/2006 - 03:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, met deze firma heb ik geen ervaring, maar bedenk wel dat de palmen nog geen wortels hebben en het voor de winter buiten zeker ook niet meer zullen vormen. Tenzij iemand je kan garanderen dat we nog 2 zomermaanden krijgen. Daarbij kun je je afvragen waarom de als winterharde palmen aangeprezen planten in de kas geplant gaan worden. Als jij een kas hebt, kun je het proberen.
Succes!

di, 05/09/2006 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog steeds duur hoor op die site....En ongeworteld in de volle grond nu ja, maar als je de wortels goed afdekt met schors, dan kan de vorst er minder snel bij volgens mij.
Ik heb zelfs een groot tuincentrum (specialist in palmen) gebeld, en die gaven aan dat je nog best in de volle grond dingen kunt planten.... zouden ze liegen dan?

Ik heb een trachycarpus van 1.70m staan die ook weg mag, maar die zou ik echt niet voor meer verkopen dan 50 euro's. Dit is geen verkoop by the way, maar even ter voorbeeld.

di, 05/09/2006 - 14:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik reageer niet vaak op berichten maar hier moest ik toch even wat zeggen.
Het betreffende bedrijf verkoopt de palm zonder wortels. Als je kijkt hoe de palm er nou bij staat zal ik hem al niet kopen. En de wortels moeten weer goed aangroeien. Dit duurt niet alleen een lange tijd maar de palm zal nooit zo sterk meer worden als voorheen. De kans dat de palm winterhard zal zijn is zeer klein. Besteed liever iets meer en koop een palm met een goed ontwikkelde kluit. Ik weet zeker dat je dan veel meer zal genieten van de palm. En informeer wat meer bij kwekers zoals de groene prins en Cemunnos of Palmitos gardens of Exoterra etc etc. Die mensen kunnen je meer informatie geven. En zullen je nooit (althans bij mij nog niet gebeurt) een verkeerd advies geven.
Veel succes.

di, 05/09/2006 - 14:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk dan even op marktplaats. Daar staat er nog 1 bij iemand in de tuin die er graag vanaf wil, je mag hem zelf uitgraven dus genoeg wortels kun je dan ook voor zorgen. Hij is denk ik meer dan 2 meter hoog en er is tot nog toe relatief weinig op geboden.

groeten Michiel!

(ps. hij is niet van mij of van een kennis van me;))

di, 05/09/2006 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al eerder op https://tinyurl.com/2qcsc advertenties gezien dat er palmbomen te koop stonden net over de grens in Kranenburg in Duitsland nabij Nijmegen, zo stond dat in de advertentie.

De palmen op de foto's zien er niet gezond uit dat is zeker, en ze zijn niet goed geworteld dat staat in de advertentie en omschrijving, het gaat om directe import uit China.

Wel denk ik dat deze bomen het redden in elke Nederlandse tuin als deze in maart volgend jaar de vaste grond in gaan met veel voeding kan het een prachtige palmboom worden, de trachycarpus is een sterke succesvolle palmboom.

1 euro per cm. stam is niet veel geld voor een trachycarpus, maar deze zien er ook niet mooi uit, als je meer moet betalen mag je ook meer kwaliteit verwachten.

Op bv. marktplaats staan veel trachycarpussen aangeboden, en er zijn vele handelaren in deze palmsoort of palmen in het algemeen, het bepalen of een palmboom gezond is, is vrij simpel te zien aan de gesteldheid van de plant en aan het wortelgestel, of deze goed doorgroeid is.

De vraag is hoe komt of komen de palmen van deze handelaar in je tuin terecht, waar kan je deze afhalen, en een grote trachycarpus weegt nogal wat, hoewel de kluit bij deze palmen niet groot is.

Mijn advies... deze palmen zijn redelijk in prijs en uiterlijk, in de tuin uitplanten vanaf maart/april volgend jaar.
Dus koel overwinteren, weinig water geven, zo snel als het mogelijk is de volle grond in, met voedingsrijke grond.

Onderwerp gesloten