Trachycarpus fortunei

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/05/2011 - 19:18
ammdekkers

Trachycarpus fortunei

Hoi,

Wellicht is mijn vraag eerder gesteld en behandeld maar ik ben nieuw hier. Ik heb in mijn tuin een grote fortunei staan (palmboom) en twee kleinere in twee grote houten bakken. De grote heeft de winter prima doorstaan maar de twee kleine wat minder goed. Beiden krijgen in het hart wel nieuwe uitschieters maar deze zijn compleet verdroogt. Betekend dit het einde van de palmpjes?

Met vriendelijke groet,

Sasha

za, 21/05/2011 - 21:34
KRISTOFD

even aan de speer(uitlopers) trekken als die meekomt zit het er niet goed uit

za, 21/05/2011 - 22:42
palmbird

Als je de speren eruit kunt trekken dan moet je de holte(gat) drooghouden.Er is kans op herstel.Als je nog een aantal gezonde bladeren zijn heb je iets meer kans.In de holte kan je Cuprex doen of een ander antischimmelprodukt.

zo, 22/05/2011 - 04:34
ammdekkers

Hoi, dank voor de reakties. En wat als ik de speren er niet uit kan trekken? Afknippen? Ik heb een foto van het hart bijgevoegd om een wat duidelijker beeld te geven. De foto is van de palm die er het ergst uitziet. De buitenste bladeren hebben bruine punten maar naar mijn idee ook nog zat groen. Bij de andere palm ziet het hart er hetzelfde uit maar zien de buitenste bladeren er gezond en groen uit.

Alvast bedankt weer.

Trachycarpus fortunei
Onderwerp gesloten