Trachycarpus kopen in Spanje?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/05/2007 - 21:54
robbie007

Trachycarpus kopen in Spanje?

Hallo,
daar we in de vakantie vertrekken naar Spanje (Lloret) had ik graag eens geweten of er soms mensen langs die kanten tuincenters weten zijn,of zou ik hier niet veel voordeel meedoen om me daar een palm genre Trachycarpus aan te schaffen,met voordeel bedoel ik dan financieel.Moest dit schelen in de prijs zou ik hem misschien wel meenemen met de auto.
Wat denken jullie?

Groetjes

ma, 14/05/2007 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Meenemen in je auto, ik weet niet wat voor een auto je hebt maar met een stam van 50 cm. kan al een behoorlijk exemplaar zijn omdat je ook de kuip nog hebt met vaak zware kleigrond erin.

Tja of je goedkoper zal slagen is de vraag, ik heb ooit eens een stop gemaakt aan de Algarve in Portugal met een huurauto, een tuincentrum had werkelijk veel palmsoorten staan, de prijzen van grote exemplaren zagen er niet goedkoper uit als bij ons, maar ik moet bekennen dat er palmen stonden die je hier niet aan zal treffen voor de tuincultuur.
Trachycarpus palmen zag je ook weer niet zo veel in Portugal, althans daar niet.

Wel zie ik op marktplaats en exotenhandelaren dat deze palmen in vergelijk toen ik er 4 grote kocht(3 jaar geleden) nu erg duur zijn geworden, sommige tuincentra vragen ook woekerprijzen, op marktplaats vind je soms leuke palmen tegen redelijke prijzen, goed zoeken...

di, 15/05/2007 - 20:15
Jardin Exotique

Prijstechnisch is het absoluut niet interessant. Ze zijn zelfs vaak duurder als hier. Het is wat Edward zegt, kijk eens op het internet. In de tuincentra betaal je belachelijk veel.

do, 17/05/2007 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zeg ik! Mijn kleine Trachycarpus is uitgegroeid van € 17,50 tot €125 in 4 jaar (stamgroei,ongeveer 15 a 20 centimeter).Hetzelfde tuincentrum,woekerprijzen dus,idd.

di, 29/05/2007 - 23:14
tuinprutser

Je kan ook gewoon kijken of er ergens zaden aan de palmbomen hangen en die mee brengen kan je ze zelf zaaien, kost niks!

Grts,

Eddy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag