Uitplanten trachycarpuskes .

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/06/2007 - 19:00
lisesi

Uitplanten trachycarpuskes .

Ik heb nog een heel aantal trachycarpuskes staan in plastieken flessen , denk dat ze ongeveer een 3/4 tal jaar moeten zijn , hebben een blad of5/6.
Ik denk er aan ze uit te planten in volle grond in afwachting van verdere plaatsing , aangezien ik nu echt nog niet weet waar hun vaste standplaats zou moeten komen.
Ik denk dat de groeikracht groter zal zijn , en overweeg ze eigenlijk toch om te verpotten , dus kan ik ze misschien beter nog enkele jaren in volle grond laten verder groeien.
Kan ik dit eventueel deze tijd van het jaar doen ?

Graag had ik eens jullie mening daarover .
Alvast dank .

za, 16/06/2007 - 21:00
palmgek

Je palmen in de volle grond zetten, terwijl je al weet dat je ze vervolgens een ander plekje wilt geven lijkt me niet verstandig. Aangezien je de nieuwe gegroeide wortels nooit onbeschadigd los zal krijgen wanneer je ze hun definitieve plaats geeft. Zeker wanneer hier ruime tijd tussen zit. Als het maar voor ff is heeft het al helemaal geen zin. De verleiding is natuurlijk groot om dit te doen dat begrijp ik, ze zullen in de volle grond tegen die tijd waarschijnlijk veel groter zijn als wanneer ze in potten blijven. Toch lijkt het me onverstandig, een Trachycarpus maakt nl. diepe wortels.

Groeten, Richard

vr, 22/06/2007 - 11:36
lisesi

Nog even mezelf terug ...het ging me vooral om het antwoord , kan ik ze 'nu' verplanten en zijn planten van deze ouderdom bestand tegen vriestemperaturen in volle grond ?Eventueel met bescherming?

THX

vr, 22/06/2007 - 12:44
palmgek

Ja hoor, verplanten kan nog steeds alleen wacht er niet te lang mee als je het van plan bent. Een Trachycarpus fortunei kan heel goed zonder bescherming de winter door zelfs op die leeftijd.

groeten

Onderwerp gesloten