Warme periode

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/06/2006 - 03:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Warme periode

Eerder kwam ik met het bericht dat we jl. zondag veel neerslag te verwerken zouden krijgen en dat is ook zo geweest bij ons in Almere althans, nou ja veel, het heeft flink geregend en wat onweersklappen erbij, dat was het dan ook wel weer.

Maaar nu, vanaf donderdag gaan we een tropische periode tegemoet, vrijdag zitten we al ruim boven de 25 graden en zoals het er nu naar uit ziet blijft de warmte lang bij ons, dat het na dinsdag 4 juli a.s. warmer wordt met temp. tussen de 28 en 32 graden is zeer waarschijnlijk.
Dus de exoten kunnen ervan genieten, wij ook hoor.

wo, 28/06/2006 - 07:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat ben ik toch niet helemaal met je eens. Ik heb het liever niet zo extreem warm. Bovendien moet je weer extra sproeien om de zaak draaiende te houden.

wo, 28/06/2006 - 08:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kom op zeg, heel het jaar kijken we ernaar uit! Geweldig dat weer...

wo, 28/06/2006 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat dit een forum is wat over bloemen, planten en bomen gaat refereer ik uiteraard niet naar mezelf. Het is overigens mijn persoonlijke visie.

wo, 28/06/2006 - 15:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor mij mogen zulke warme dagen 9 maand per jaar duren! Helaas wonen we niet op Ibiza...:) De plantjes hebben met zo'n dagen wel veel water nodig idd. maar dan moet je die basjoo, canna's, enz.. hier eens zien "gaan"!
Groetjes Kim

wo, 28/06/2006 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik begrijp sommigen niet hoor, als je hobby exoten betreft dan is dat toch een verband met het klimaat in de subtropen en de tropen, misschien kan ik het uitleggen, maar de planten en boomsoorten waar wij van houden komen oorspronkelijk voor in gebieden waar de afstand tussen de zon en de aarde wat kleiner is als bij ons, daardoor is het ontstaan, krijgen wij ook enigzins van dat type weer dan lijkt het mij dat, dat een gift is, denk ik en vind ik.
En dit forum heeft wel degelijk een verband met het weer of meteologie, daar draait alles om hoor.
We hebben het toch ook over vorstbestendigheid, dan ben je toch ook afhankelijk van het winterverloop?

Ik begrijp ook niet dar er mensen zijn die dit weertype niet kunnen waarderen, ik geloof dat ook niet, extreme warmte is ook niet alles, maar temperaturen rond de 25 graden zijn bij mij welkom hoor, maar mijn tuin kan de 30+ wel gebruiken hoor, voorlopig zijn we nog niet hier waar de exoten wel zijn in Turkije daar waar het altijd 6 maanden lang boven de 25 graden is, maar dat is ook wel aan de exoten daar te zien, supermooi, maar vocht is ook nodig uiteraard.

wo, 28/06/2006 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kort ...Hoe warmer , hoe liever voor mij !

GR.

wo, 28/06/2006 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Da's inderdaad wel zo Kim. De bananen gaan na een slechte start nu ècht als een speer. De canna's beginnen ook maar het is niet echt een goed cannajaar als ik zo om me heen kijk en hoor.

wo, 28/06/2006 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Tr. Fortunei zit ook niet te springen op extreme warmte; je weet toch waar ze vandaan komen. Een Phoenix Roebelinii kan slecht tegen de zon en noem maar op. Nee, extreme hitte is mijns inziens ook niet goed voor een exotische tuin.

wo, 28/06/2006 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

....'t is ook nooit goed.........zucht.........

wo, 28/06/2006 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mensen, zonuren hebben we hier niet in overvloed, let wel hij kan in een goede junimaand 225 a 230 uur schijnen hier, in Kusadasi waar ik geweest ben, halen ze in juni ong. 325 uur zon, dat is aan alle vegetatie echt wel af te zien, maar uiteraard zijn veel soorten die we hier kweken o.a. trachycarpus f. minder geschikt hoewel ik toch mooie exemplaren heb gezien daar, maar deze zijn niets in vergelijk met de washingtonia's en de phoenixen, uiteraad zijn dat reuze palmbomen en kunnen veel beter tegen de droogte daar.
Maar oleanders hebben de droogte en zon nodig, ik heb een haag gezien van oleanders die in een gemeentepark staat en geen extra vocht krijgt, schitterend mooi die bloemen daar win je het hier nooit van echt niet, die zon is echt heel belangrijk.
Phoenix Roebelinii is niet echt een kuipplant maar een lage palmsoort die in schaduwrijke omgeving groeit, maar zon kan deze wel gebruiken hoor maar niet te veel.

wo, 28/06/2006 - 21:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

laat maar komen die warmte....

wo, 28/06/2006 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

jah idd warmte is heerlijk goed voor de planten en je word er bruin van. want er zijn volgende week nogal veel zonuren:P

Onderwerp gesloten