Wat is meer en minder schadelijk voor de exoten?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/12/2008 - 03:29
edwardkarin

Wat is meer en minder schadelijk voor de exoten?

Het gaat zoals het ernaar uitziet in de nacht van de eerste op tweede kerstdag vriezen, dan komt de temp. op 26 december nog wel boven het vriespunt in het hele land maar dat voelt al niet meer aan als boven 0 omdat er een oostelijke stroming ontstaat.
Dan volgt de nacht van 26 op 27 december de -4 graden, en op 27 december maar een maxima van 0 graden, vervolgens blijft het van de nacht van 27 op 28 graden -3 graden en elke dag tot zeker 30 december komt de maxima aan de -1 graad.
Is deze periode nu schadelijker dan bijvoorbeeld een nacht met -6 graden en overdag een +5 graden en daarna weer een nacht van -4 graden en dan overdag weer +4 graden.
Hoeveel graden het ook wordt de komende periode na 25 december, het zal waarschijnlijk even voor 72 uur of zelfs voor 96 uur onder het vriespunt blijven, en die oostenwind geeft een veel kouder gevoel ook al is de wind maar zwak dan nog, hij is droog, je voelt vaak het verschil tussen min. en max. niet eens met zo'n periode.

Hoe kan je het beste een bossige chamaerops humilis hiertegen beschermen?
Welke exoten komen nu als eerste aan de beurt om beschermd te moeten worden en in de vaste grond staan, de musa basjoo is al ingepakt uiteraard, wat nog meer, de butia capitata en de chamaerops humilis?

gr. Edward

Wat is meer en minder schadelijk voor de exoten?
zo, 21/12/2008 - 03:32
edwardkarin

De laatste pluim is ook minder voor onze exoten...

Wat is meer en minder schadelijk voor de exoten?
Onderwerp gesloten