Winterbescherming Musa Basjoo

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/02/2006 - 11:02
qmeloen

Winterbescherming Musa Basjoo

Ter info.
Ik ben een newbie in het exotenland.
Voor winterbescherming heb ik (begin november) om onze Musa Basjoo een bamboohutje gebouwd. De plant heb ik eerst met jute omwikkeld en versierd met een lichtslang. Vervolgens heb ik het hutje volgestopt met stro (normaal wordt dit spul gebruikt voor het konijnenhok).
Zodra het vriest zet ik de lichtslang aan in de hoop dat het in het hutje dan boven het vriespunt blijft. Volgend jaar zal ik proberen om er een termostaat in te plaatsen, zodat ik niet zelf constant de temperatuur in de gaten hoeft te houden.
Ik ben heel erg benieuwd hoe het e.e.a. er eind maart / begin april er uit komt als ik de banaan ontmantel.
Ron.

Winterbescherming Musa Basjoo
ma, 06/02/2006 - 16:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Q mel.
dat is nou nog eens een mooie bescherming een lust voor het oog.
Harry zal dit ook wel zien en dan zal hij als kenner van de Musa Basjoo wel reageren of het ook beantwoordt aan het gestelde doel.
Wacht maar eens een paar dagen
Ik vind het in elk geval fraai in de tuin
Groeten
Hans

di, 07/02/2006 - 02:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeker een mooi hutje,je zou hem haast laten staan in de zomer
!.Maar als je de stam afzaagd op 1,5 meter boven de grond(net onder blad aanmaak,ik bedoel waar de bladeren uitkomen,beetje moeilijk uitleggen).En dat inpakt,das oke. Hoeft geen verwarming bij.Mocht hij doodvriezen,dan begint hij weer vanuit de grond te groeien(alleen de Musa Basjoo,de rest blijft waarschijnlijk dood).Alles boven het groeipunt sterft toch af.Al bij een klein beetje vorst .Als je de stam kan overwinteren,heb je een voorsprong in het voorjaar,maar voor overleving is het niet belangrijk,hij komt echt weer boven. (maar hoe groter de stam die overwintert,des te groter de Musa volgend jaar!)Sorry,hans het is nu bijna 2 uur in de nacht en om 6 uur moet ik er weer uit! Dus als jij een blad opstelt,wil ik er wel ant woordt opgeven.Niet goed voor je ,4 uur slaap.(gelukkig maar een paar dagen)

di, 07/02/2006 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Harry;
ik heb het blad al aangemaakt, doe maar rusig aan de nachtrust gaat voor, en het gezegde Aken en Keulen zijn ook niet in een dag gebouwd, daar houden we ons aan.
We zien graag nader van je
rust ze
Groeten
Hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag