Wortelbegrenzing Phyllostachys op lange termijn

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 07/03/2006 - 12:41
sub T

Wortelbegrenzing Phyllostachys op lange termijn

Ik heb vorige zomer bij een collega van me gezien welk leed een bamboe bij de buren kan teweegbrengen.

Zijn er mensen die al langere tijd (meer dan 5jaar) Phyllostachysinfo-icon in hun tuin hebben? Op welke manier wordt deze begrensd?

Grtz Kim

di, 07/03/2006 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb in mijn vorige tuin ook de Phyllostachysinfo-icon gehad. En deze ging pas na een jaar of 7 wandelen. Ik heb ze toen iedere keer afgestoken. Maar dat was op het laatst niet meer te doen.

Nu in mijn nieuwe tuin heb ik 3 bamboes staan, 2 daarvan zijn waarschijnlijk Phyllostachys. Deze staan tussen de bandjes welke gebruikt worden om bestrating op zijn plaats te houden. Aan de binnenkant daarvan heb ik nog groeidoek gedaan. Of dit voldoende is weet ik niet. Maar aangezien ze tegen een muur staan moeten ze de tuin in komen dus als er problemen komen is dat bij mij zelf en niet bij de buren. En ik heb geen vijver dus om folieproblemen hoef ik me niet druk te maken.
Feit is dat de Phyllostachys zo mooi groot wordt en dat had ik nodig! Ze moeten bij mij een gat in de muur vullen waar gaas in zit. En die gaten zitten erg irritant aan de straatkant en ik ben toch wel op mijn privacy gesteld! Voor je je afvraagt waarom dat gaas erin zit, dat heet welstandscommissie in Nederland... vaak bevolkt door mensen met gebrek aan fantasie die bepalen wat een ander maar leuk moet vinden... (sorrie als ik bij iemand op zijn tenen sta!)

Gr. Miranda

wo, 08/03/2006 - 16:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

15 CM Beton en 70 CM Diep rondom het Rhyzom voor deze Bamboes is het beste en het goedkoopste.
16 zakken beton x 1.50 Euro is best te doen vind ik.

afsteken gaat op een gegeven moment niet meer (vooral niet in 70cm diepte !)

bamboe groeten
jan

wo, 08/03/2006 - 16:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor die genen die duits kunnen lezen hier wordt heftig diskutiert :

https://tinyurl.com/y4fua63d

groeten jan

wo, 08/03/2006 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

er is speciale bamboe begrenzer te koop,ik heb het zelf ook en ik moet zeggen dat het toch al een jaar of acht goed gaat.

vr, 10/03/2006 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor alle reacties!

Mijn duits is niet zo goed, maar ik begreep dat er bij iemand een uitloper was van 7meter, in de tuin van de buren! Als je die elk jaar moet gaan afsteken en opgraven...:)

Ik heb een hoop werk gehad met het ingraven van speciale bamboebegrenzers maar ik krijg steeds meer de indruk dat het niet voor niets geweest is!

Ik zou de bamboe geen slechte reputatie willen bezorgen door er de buren mee te gaan plagen...
Grtz Kim

di, 14/03/2006 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Of de Fargasia soort nemen. Die woektert niet ! Is polvormend.
Maar na een jaar of 5 ,wordt de pol groot en moet gedeeld worden. Maar hij groeit niet onder de grond naar de buren ! En ik ken een verhaal van een uitloper van 10 meter en door de vijverfolie prikte en dus ook vijver lek ! Heel goed begrenzen dus ! Btw mijn Musa basjoo kan er ook wat van,hoor. Ga ik dit voorjaar ook ff tegenhouden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag