Yucca rostrata dood?

16 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/07/2006 - 20:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yucca rostrata dood?

Helaas maar waar, was gewoon in mijn tuin bezig en op een gegeven moment wilde ik wat bladeren van mijn rostrata afknippen die bruin waren geworden, en ik kon zo de gehele kop eraf trekken, eronder rot.
Hoe kan dat nou, of is de plek in het gras verkeerd, maar ik heb meer yuccainfo-icon's in het gras staan die het aardig goed doen, maar niet overdreven, want de carnerosana(een andere yucca ernaast) heeft ook nog geen mooie kop gevormd.

Yucca rostrata dood?
zo, 23/07/2006 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kop is nog wel groen?

Yucca rostrata dood?
zo, 23/07/2006 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

?

Yucca rostrata dood?
zo, 23/07/2006 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

?

Yucca rostrata dood?
zo, 23/07/2006 - 20:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

De andere nog wel goede yuccainfo-icon's....

zo, 23/07/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi EdwinKarin
toevallig weet ik dat de rand die in de grond verdwijnt nooit vochtig mag blijven en in gras ?
Rondom heb ik alles in rode graffel dat houdt geen vocht vast.
Groeten
Hans

zo, 23/07/2006 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

oei dat ziet er niet hoopvol uit....volgens mij is ie dood.

zo, 23/07/2006 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

een vriend van mij heeft het zelfde probleem gehad.Laten drogen en alle rotte delen er af halen,er bestaat een kleine kans dat de plant opnieuw aanslaat.Vooral de stam niet zomaar weggooien.
De plant van mijn vriend is weer aan de groei.

ma, 24/07/2006 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is jammer zeg!

Zou hier zelf knap buikpijn van hebben...

Hoopvoor je dat er nog ergens iets van leven inzit...

Vraagje. Zou je die kop ook niet kunnen planten? Ze worden toch ook bare rooted verkocht...

Succes Miranda

ma, 24/07/2006 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb die kop al in mijn voortuin op het zuiden warm en droog uitgeplant, de stam afgezaagd ook in mijn voortuin ingegraven omdat er wel vanuit het wortelgestel slapende ogen opkomen, dat zijn de zijscheuten, en die motiveer je extra als de hoofdkroon weg is en je de stam iets inzaagd.
Maar het opnieuw uitlopen van yuccainfo-icon's kan alleen weer aan de zijkant van een stam van daaruit loopt een yucca weleens uit, soort per soort verschilt dat erg, maar vanuit dezelfde stam bovenop dat vermoed ik niet, en de yucca rostrata is al geen snelle groeier, dus dat duurt een eeuwigheid zoiets.
Het is een verlies op zich uiteraard, maar ik had al het vermoeden dat de kluit niet opgegroeid was in een pot, maar gewoon een bare-roots in pot gezet en verkocht al opgekweekt in container. Ik heb op de foto te zien nog een bare-roots staan sinds april, de dubbelstammige yucca rostrata, die staat er nog steeds goed bij, maar het is van yucca's moeilijk in te schatten of het goed gaat, ik zie nog geen groei maar ook geen achteruitgang gelukkig, de andere die ervoor staat de yucca carnerosana die is met nieuw blad bezig maar die zijn korter dan de buitenste oudste bladeren, waarom dat weet ik ook niet.
Ik zal het gras rondom wegsnijden en er een borderrol omheem zetten en daarin wat steentjes, zodat het onderaan de stam niet vochtig blijft.
Voor de plek zoek ik nu wat anders, een trachycarpus met een meter stam, maar eerst eens kijken naar wat het moet kosten, die zijn sinds ik de laatste hebt gekocht 3 jaar geleden behoorlijk duurder geworden.

ma, 24/07/2006 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe lang stond die yuccainfo-icon al in de volle grond? Ik heb sinds Maart ook een paar Rostrata's, maar volgens mij zijn ze toch niet echt geschikt voor ons klimaat.

Yucca rostrata dood?
ma, 24/07/2006 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Roger01, jawel ze kunnen het zonder bescherming goed doen hier, maar dat inrotten wat ik heb gehad is toch een erfenis van de afgelopen winter, het had niets te maken met de plek want die was nauwelijks vochtig en dit weer is alleen maar erg voordelig voor yuccainfo-icon's.
Hij zag er toch nog steeds zo goed uit als die van jou het zegt niets want aan yucca's zie je niet dat ze sterven, omdat ze langzaam inrotten en dat merk je dan ooit eens een keer, vanuit het wortelgestel maken ze slapende ogen aan de zijscheuten dus, uiteindelijk lopen ze weer uit door vermenigvuldiging.
Bescherming en drooghouden in de winter is beter, maar ik heb een andere overgeplant na onze verhuizing 3 jaar geleden, die er supermooi uitziet.

di, 25/07/2006 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet vochtig? Ik wil niet lullig doen, maar het gras ziet er toch aardig groen uit.
gr.
Ruud

di, 25/07/2006 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jawel, ik heb het al ondervangen, ik heb rolborders eromheen gezet met steentjes erin.
Dat was jou advies dacht ik?

Toch was het niet nat eronder, ook niet droog.

Het is een wintererfenis meestal.

Gr. Edward

di, 25/07/2006 - 17:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer je ooit weer eens nieuwe aanplant probeer ze op een
kunstmatig heuveltje gecreerd dmv stenen te zetten in een mix van grind, zand en split zonder aarde (is ook geen garantie, maar de kans op succes is vele malen groter zeker wanneer je ervoor kan zorgen dat de grond en evt de plant in de winter droog staat)
Het zijn tenslotte planten die uit gebieden komen waar de regen hooguit 1 a 2 keer per jaar voorbijkomt maar ook gerust eens een jaartje overslaat!
gr
Ruud

wo, 26/07/2006 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet het allemaal, ik ken de herkomst van deze planten, ben er zelf geweest, yuccainfo-icon's laten zich maar moeilijk combineren met planten die uit een vochtiger klimaat komen, uit mijn ervaring gaat het vaak mis omdat je de een zomers nat wil houden en de ander droog moet staan.
Maar toch blijft het wel zo dat ik yucca's heb die het uitermate goed doen, dus pech hoort er ook bij.

Maar wat je verteld over het opheuvelen en grind dat is direct waar, ben het er helemaal mee eens, deze rostrata stond ook in het grind, ik denk dat het probleem te verklaren is aan het feit dat ie vaak nat werd door het sproeien van het gazon, omdat hij bovenin rot was de wortelkluit er perfect uitziet, die overigens op een andere plek is ingegraven, dus ik krijg vanzelf slapende ogen, nieuwe zijscheuten.

Inmiddels staat er een trachycarpus een kleintje met een stam van 25 cm.

Onderwerp gesloten