bloei cymbidium

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/12/2006 - 13:52
ils

bloei cymbidium

Toen ik na de zomer mijn cymbidium heb binnen gehaald (begin oktober) stond er al een bloemstengel in. Daar de plant best koel staat, heb ik hem op de slaapkamer voor de venster gezet, veel licht en max 2 uur zon. Ik giet hem elke 2 weken een klein beetje. De bloemstengel groeit niet meer verder, is nog hetzelfde sinds begin oktober. Wat doe ik verkeerd? Er is wel niet veel verschil in de temperatuur 's nachts en overdag. Is dat de bedoeling? Als ik de plant overdag in de woonkamer zet en 's nachts op de slaapkamer, zal hij wel dat verschil hebben, maar is die constante verhuis dan niet slecht voor de plant?

zo, 03/12/2006 - 20:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elke 2 weken een klein beetje water is te weinig. Je voelt dit het beste aan het gewicht van de plant. Vooral met de temperaturen die we tot nu reeds hebben gehad.
Ik heb er enkele reeds in bloei en enkele waarvan de bloemknoppen elke dag kunnen opengaan en die krijgen allemaal regelmatig water.
Ik zou hem niet telkens verhuizen maar probeer te controleren of de potgrond niet te droog is, zo ja dan laat je hem eens goed drinken (niet 's avonds).

vrgr

ma, 04/12/2006 - 10:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de bloemstengels eenmaal zichtbaar zijn is koel zetten niet meer nodig. Dat betekent niet dat je hem gelijk boven de verwarming moet plaatsen maar wat warmte mag best anders heb je geduld nodig tot april. Verder stokt de ontwikkeling van de bloemtakken naar mijn ervaring altijd even als je de planten binnenhaalt. Zoals bijna elke plant heeft hij een hekel aan verplaatsen en helemaal als dit van buiten naar binnen is.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag