dendrobium kingianum

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/11/2006 - 12:13
deejay

dendrobium kingianum

ik heb een dendrobium kingianumdie bij mij in de hal staat en daar is het nu ±10°. hij begint kleine uitlopertjes te krijgen en nu is mijn vraag moet ik hem daar laten staan of moet ik hem naar binnen halen en hoeveel water moet ik hem geven.

vr, 10/11/2006 - 13:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dendrobium kingianum kan extreem goed tegen droogte. Zelf hang ik hem in het voorjaar buiten en zelfs in de hete juli heb ik geen water gegeven (weliswaar per ongeluk). Dat heeft de plant probleemloos overleeft en is ook goed gegroeid. Nu hangen ze alweer een weekje binnen in een koele kamer om (hopelijk) over een aantal maanden te bloeien.
Mijn advies zou daarom zijn: rustig laten hangen, eens in de 2 a 3 weken sproeien of dompelen en vanaf het late voorjaar weer naar buiten. De plant kan vrij slecht tegen vorst.

Ruud

vr, 10/11/2006 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn 2 Dendrobium kingianum hebben vorig jaar nogal wat vorst gehad en het overleeft; ze staan nu nog buiten en zijn prima gegroeid. Over een paar dagen naar binnen, als het weer omslaat en dan op een koele, maar zeer lichte plaats.

vr, 10/11/2006 - 18:08
deejay

bedankt ruud, ik ga zeker je advies opvolgen want dit is de eerste keer dat ik een kingianum heb.

vr, 10/11/2006 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn vorst ervaring met de D. kingianum zijn minder goed dan die van Greenconnection. Een keer heeft hij buiten gehangen bij ~ -5°C en vorig jaar in de november sneeuwstorm. In beide gevallen heeft de orchidee het wel overleeft maar kreeg een enorme klap: vrijwel alle blad + een groot deel van de psuedobulben waren doodgevroren. Volgens de literatuur moeten zowel kingianum als de natuurlijke hybride x delicatum wel wat graden vorst kunnen hebben.

Ruud

zo, 12/11/2006 - 15:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een risico dat ik in geen geval wil nemen. Daarvoor hou ik teveel van mijn plantjes.

vrgr

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag