Het verplaatsen van de Phalaenopsis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/02/2007 - 22:24
Sannie_xx

Het verplaatsen van de Phalaenopsis

Hallo,

ik heb sinds enkele maanden twee schitterende phalaenopsis orchideeen op mijn (studenten)kamer. Helemaal blij mee, wat een schitterende dingen!
Nu doen ze het allebei heel goed. De roze laat af en toe een bloem vallen maar verder bloeit hij nog prachtig, de witte doet het helemaal geweldig. Maar nu vertelde laatst iemand aan mij dat ik ze helemaal niet mocht verplaatsen of draaien, zeker niet als ze in de bloei zijn. Nu doe ik dit eigenlijk dagelijks. Ze staan bij mij in principe in de vensterbank, maar ik heb lastige rolgordijnen die niet omhoog/omlaag kunnen als ik de planten niet even uit de vensterbank haal. Daarna zet ik ze wel direct weer terug. Maar soms staat de zon direct op mijn raam (raam op het zuiden) en dan zet ik ze zolang ergens anders neer zodat ze niet in de volle zon staan.

Is dit inderdaad slecht voor mijn mooie orchideeen?

zo, 18/02/2007 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, helemaal geen probleem! Zolang ze genoeg licht blijven krijgen is er niets aan de hand.

zo, 18/02/2007 - 23:25
MiB

Geen enkel probleem om ze te verplaatsen...

Maar als ze het in dat raam zo goed doen zou ik ze daar lekker laten staan, tijdelijk verplaatsen voor de zon is altijd goed.
Als je daar nu niet zo'n zin meer in hebt... kun je altijd nog zo'n schermpje erachter zetten dat kinderen altijd in de auto hebben. Neemt de ergste zonnestralen weg.

Succes ermee Miranda

ma, 19/02/2007 - 01:06
Sannie_xx

Bedankt voor de snelle reacties! Ze doen het daar in dat raam prima, dus daar blijven ze over het algemeen mooi staan :)

ma, 19/02/2007 - 19:53
sanne1985

Hoe vaak ik die van mij wel niet een ander plekje heb gegeven...van de vensterbank naar de kast en terug.... En ze doen het nog prima! Inderdaad geen probleem!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag