Ludisia (juweel orchidee)

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/04/2004 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ludisia (juweel orchidee)

Hallo

ik heb (zoals gewoonlijk) alweer een orchidee aangeschaft. Dit keer een ludisia. (voor plaatjes: www.google.com, afbeeldingen, ludisia) Nou heb ik deze terristische orchidee al veel vaker gezien maar eenmaal thuis besefte ik dat ik helemaal niet wist hoe ik hem moest verzorgen. Op internet heb ik al wel opgezocht dat hij vrij warm en schaduwrijk gekweekt moet worden. ook moet hij vrij vochtig gehouden worden. Toch wil ik het ook nog even horen van iemand die ze zelf ook heeft, of die er gewoon verstand van heeft.

MVG.

Jim

di, 13/04/2004 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jim,

Ik heb onderaan in mijn tabletten op een bed van vochtig mos wat ik tussen potten met Phaius tankervillea legde enkel potjes gezet met Ludisia en Goodyera. Beiden zo genaamde juwelorchids. Omwille van hun generfde tekening op het blad, wat hen als plant aantrekkelijk maakt, dit in tegenstelling met veel andere orchideeën. Ik had die planten als vrij jonge planten gewonnen. Ze stonden mooi rechtop en vormden bloei.
Ondertussen zijn ze gaan woekeren. Ze groeien nu als het ware met een wortelstok die half op het mos kruipt. Hier en daar ontspruit een scheut, die soms wel, soms niet bloeit. Als je een stuk wortelstok breekt en de wonden even laat indrogen, loopt het zo weer uit. M.a.w. een gewoon weg gemakkelijke plant. Maar de mooi rechtopstaande plantjes, zoals je ze als jonge plant in de verkoop aantreft heb ik niet. Eerder wilde, ongekontroleerde stokken, met gewoonlijk wat kleinere scheuten.
Eigenlijk verwaarloos ik die planten. Ze staan dus wel vochtig , warm en in de schaduw, al groeien ze naar het licht toe.

Succes,
Eén van de Patricken (Phal) https://tinyurl.com/y4hgcezw

Onderwerp gesloten