phalaenopsis bladeren in slechte staat

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/07/2009 - 12:21
prutske

phalaenopsis bladeren in slechte staat

Heykes iedereen,

Al enige tijd hou ik me bezig met het verzamelen en verzorgen van phalaenopsis orchideeën. Maar voor mijn verjaardag in december heb ik van mijn vriend een mooie witte phalaenopsis gekregen waar ik natuurlijk heel blij mee was. Allez mooie pot zo leuk gedecoreerd met mos allez echt een plaatje. Maar dan begonnen de problemen door de mos (denk ik) zat ik opeens met wolluis wat voor een vettige beestjes zijn dat. Pesticide gekocht om deze te bestrijden. Maar die kruipen zelf onder die slapende ogen en dan 10d nadien kwamen die weer uit. Maar allez na een paar maand zijn we er volledig vanaf geraakt en geen een van mijn 20 andere phalaenopsisen zijn geraakt door de wolluis.
Nu denk ik dat de smerige pesticide niet zoveel goed heeft gedaan aan mijn phalaenopsis. De bladeren zijn aan de rand geel. Precies zo uitgedroogd. Als je teveel water geeft zo zien ze eruit maar ik pas goed op met wat ik geef dus ... Hoe kan ik evt de wortelgroei bevorderen. Dat hij terug goeie wortels maakt. Ik heb hem al verpot om de slechte ervan af te halen.

Dankje voor de info en tips om dit terug in orde te krijgen.

Groetjes

Nele

vr, 10/07/2009 - 14:11
prutske

Maar dat is het juist staat niet in een stenen pot. Staat in zijn plastieken pot droog. Ja ik weet dat je zeker niet in het water mag laten staan en moet wachten tot het substraat droog is. Dus daar ligt het volgens mij niet aan.

Groetjes

Nele

vr, 10/07/2009 - 22:17
Aquagirl

Als ie zonder plastic pot in een stenen pot staat heb je kans dat door het water wat er in blijft staan wortelrot veroorzaakt en dat je daardoor bijna geen wortels meer over hebt. Dus in plastic pot zetten zo en zo doen en dan pas in buiten pot zodat je de orchidee kan dompelen is plaats van water erop gieten dat is ook beter heb ik geleerd. En inderdaad wat je zelf al zei niet te veel water geven maar dat wist je al. En dan is het met veel geduld en liefde volle verzorging rustig wachten. Als er nog groen aan zit en er zijn nog wortels? dan is er nog hoop.
Heel veel succes met je orchidee.

Groetjes
Aquawoman

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag