Phalaenopsis en de sateh-prikkers

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/02/2007 - 13:02
S@nne

Phalaenopsis en de sateh-prikkers

Lieve mensen ik had (heb) 2 Phalaenopsis' waarvan ik de wortels moest snoeien. Hier bleef bij de ene een dikke gezonde wortel over en bij de andere 2 iets minder dikke. Heb de planten in nieuwe bark gezet en vastgezet met satehprikkers, zonder die 2,5 wortel(s) te beschadigen. Heb ze droog laten staan, nu ongeveer 1 week. Hoelang moeten deze prikkers erin blijven is nu mijn vraag? En hoe weet ik wanneer ik ze eruit kan halen. En wanneer kan ik ze weer water geven?
Bij voorbaat bedankt voor een antwoordje.
vrgr. S@nne

di, 06/02/2007 - 13:21
greenvingers

Ha S@nne!

De stokjes laten zitten tot dat het plantje vast staat.
Want plantjes die los in de bark staan,groeien niet,dus lekker laten staan!
en als het mijn plantjes waren,ging ik ze van nu af met de plantenspuit op de bark sproeien.

Maar uh......waarom MOEST je de wortels snoeien?

Ik hoor je!

Gr.Carla

di, 06/02/2007 - 15:55
S@nne

Nou meiss om met je laatste vraag te beginnen. Toen ik ze kocht kon ik al zien dat het niet helemaal snor zat met de wortels, maar daar ze niet duur waren en ik net Florence Nightingale ben die wil helpen heb ik ze toch maar genomen, ze uit laten bloeien (de bloei was mooi en lang), maar toen moesten ze toch ff onderhanden worden genomen door de zuster. Zo gezegd zo gedaan en toen alles was uitgespoeld, de wortels bedoel ik, was het een zootje, dus vandaar de satehprikkers en het insnoeien van de rotte boel daar.
En wat betreft het sproeien dat heb ik toevallig vanochtend voor het eerst gedaan (op de bark dus). Was dus een goed idee, bevestigd door jou hè? En zodoende.
Weet nog steeds niet wat het kleine driehoekje uit het derde oog op de nieuwe bloemtak is (van een andere Phalaenopsis), maar ik geloof dat het er minder goed uitziet nu. Dus wellicht iets wat niet levensvatbaar is. want de knop er vlakbij groeit wel lekker door. Dus toch nog ffies afwachten.
lieve groet S@nne

do, 08/02/2007 - 17:36
S@nne

Nou hetgeen waarvan ik dacht dat het iets bijzonders zou zijn, nl. een keiki is ter ziele maar de bloemknop groeit nog prachtig door.
Het spijt me dat de soap ten einde is maar we blijven hopen op beter toch.!
vr.groet en fijne avond van S@nne

do, 08/02/2007 - 19:25
blueflower

Sanne, Hoe zag dit er dan uit? Probeer het eens te omschrijven.
Enne, bij een soap herhaalt alles zich dus wie weet, misschien?

vr, 09/02/2007 - 16:53
S@nne

Ja Blueflower, wellicht herhaalt het zich. Het was uit het derde oog aan een nieuwe bloemstengel een soort gevormd driehoekje, maar helaas is het verdroogd. de bloemtak groeit gewoon door met knop vorming.
vr.groet S@nne

vr, 09/02/2007 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een oog kan je natuurlijk ook omschrijven als een soort driehoekje.

vrgr

za, 10/02/2007 - 08:52
S@nne

Joanna, ja dat zou kunnen, maar uit dat driehoekje groeide iets wat roze van kleur was op een piepklein steeltje en op een driehoekje leek. Ik heb zelfs nog even gekeken met de loupe omdat het tamelijk klein was, maar het was wel degelijk iets dat op de vorm en kleur van een bloempje leek. Maar helaas we zullen het nooit weten.
vr.gr. S@nne

Onderwerp gesloten