Steuntje nodig?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/10/2003 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Steuntje nodig?

Hi, ik heb me een tweetal Phalaenopsis gehaald. Het zijn mijn eerste :)
Een wit/gele bloem en een rood/paars panter motief.
Nu zitten er standaard van die grote houten stokken in de pot ter ondersteuning van de takken. Ik neem aan dat ik die met een gerust hart weg kan laten?
En de plastic transparante potten waar ze nu inzitten...
Ik neem aan dat ik ze wel in een stenen pot plaatsen met gaatje in de bodem (op schotel) en wat grind op de bodem van de pot? En zou iemand me op weg kunnen helpen met de juiste namen van de planten.
Wellicht wat veel vragen, maar je moet ergens beginnen he :-)

linkje naar de bloemen;
https://tinyurl.com/y3z5d29v
https://tinyurl.com/y3x57b4j

zo, 12/10/2003 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn beste,

Die grote houten stokken dienen inderdaad om de bloemstengels te ondersteuen (zodat ze niet omvallen en/of breken). Ik adviseer je om ze te laten zitten.Je kunt de stokken wel inkorten tot onder de bovenste bloem. Ik gebruik steeds groene stokken : ze vallen dan niet zo op naast de groene stengel.
Laat de planten in de plastic transparante potten staan. Je kunt ze wel in een stenen (sier) overpot plaatsen ZONDER gaatjes in de bodem. maar wel met een verhoging (jampotdeksel (plastic) met de dichte zijde naar boven.Hierdoor zal de plant nooit met de "voeten" in het water blijven staan. Tussen pot en overpot een ruimte van 1 cm. rondom laten.Geef de planten per week een matige gift lauw regenwater. Goed laten uitlekken.
Het is voor mij niet mogelijk om de juiste naam van je planten te geven.

Tenslotte misschien iets voor jou : ik heb twee boekjes over de verzorging en kweek van een aantal orchideeen in de verkoop voor 5 euro. Mocht je belangstelling hebben mail me dan even : jan.dekker 39@ freeler.nl

Groetend,
Jan Dekker
voorzitter
NOV Kring Zuid-Limburg
Beek .

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag