Substral=Naturado?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/06/2006 - 16:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Substral=Naturado?

Naar aanleiding van een aantal forumberichten over succesvol gebruik van de orchidee-aarde van het merk Substral ben ik op zoek gegaan naar dit merk. Helaas bij de meeste tuincentra als Intratuin en Europatuin niet te vinden. Bij de laatste nog ernaar gevraagd omdat wel de Substral bemestingsvloeistoffen werden verkocht.
Kreeg daar te horen dat Substral nu verkocht werd in de verpakking van Naturado omdat Substral nu onderdeel van Naturado zou zijn en 'sowieso de inhoud van de zakken van Substral en Naturado gelijk zijn aangezien deze allemaal van de fabriek van Unilever komen, alleen de verpakking is anders'.
Ik vindt dit een apart verhaal en heb dus even de grond nog niet gekocht omdat ik anders straks weer grond heb die bij vocht gaat samenklonten.
Wie kan mij helpen? Klopt dit aparte verhaal of is dit weer een verkooppraatje? Is Naturado grond dezelfde als met de opdruk Substral?

di, 06/06/2006 - 21:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het verhaal zal wel degelijk kloppen: https://tinyurl.com/yxp7ygez

Bij ons in België is het nog steeds de verpakking van Substral maar misschien zal dit ook veranderen. Ik koop de zakjes van 5 l. bij Aveve, in Nederland is dit de Boerenbond maar ik weet niet of die dezelfde producten verkopen. Een zakje kost 3.30 euro.
Je voelt zeer goed de stukjes boomschors als je de zak vastneemt, terwijl bij bv. DCM alles zeer zacht aanvoelt doordat er veel meer turf inzit.

Hopelijk ben je hier iets mee.

vrgr

do, 27/07/2006 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Groenrijk tuincentrum heeft de Substral orchideeëngrond die je zoekt.
Ik heb het bij de kassa's in een stelling zien liggen
voor een prijs tussen de €3,00 en €4,00 inhoud 5 liter.

Op de link en dan even op vestigingen klikken.

https://tinyurl.com/y38sucr5

Beter is het een goed soort Bark te kopen bij een kweker.
Dit is een speciaal samengesteld en luchtig mengsel.
Voor € 2,00 heb je een flinke hoeveelheid en hier kun je meerdere planten mee oppotten.

Succes.

Onderwerp gesloten