vraagje ivm zonlicht

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/12/2010 - 17:50
herwig wils

vraagje ivm zonlicht

ik heb hier een groot raam dat op het zuiden ligt, zeer handig nu in de winter maar in de zomer natuurlijk minder geschikt
men vraag is eigenlijk is er iets in de handel dat wel het licht door laat maar niet de schadelijke gevolgen van de zonnestralen zo dat ik ook in de zomer er orchiedeeen kan plaatsen

oplopende temp is geen probleem die kan ik regelen met de airco
mvg
herwig

za, 11/12/2010 - 18:03
Antoon1

Met vitrage valletjes kun je al heel wat bereiken.

Groet.

za, 11/12/2010 - 20:14
Tippi

Je hebt ook zo van die folie die je kan laten plaatsen, de houdt de UV-
stralen buiten (kranten en meubelen verkleuren niet), is isolerend en is -
indien goed geplaatst- niet zichtbaar.

za, 11/12/2010 - 21:09
Manuela123

Hoi,

Ikzelf heb rolluiken,heb ook al mijn orchideen op de zuidkant staan
maar je kunt er vanalles voor verzinnen!
heb de rolluiken in de zomer smorgens altijd open,en als de zon pal op het huis staat dan heb ik ze op de kiertjes staan.

Liefs Manuela.

ma, 13/12/2010 - 13:13
Sjaaks

Of plaats ze gewoon verder van het raam... 50 cm, een meter... naarmate de zon hoger komt (en intenser wordt) iets verder van het raam verwijderen... Op een gegeven moment staat de zon zo hoog dat je de planten weer dichter bij het raam kunt zetten omdat er minder zon in de kamer gaat schijnen.

ma, 13/12/2010 - 21:18
Draco

Het is niet zozeer het zonlicht dat schade berokkend maar de onzichtbare infraroodstraling, waardoor de plant warmteschade oploopt. UV straling wordt vrijwel volledig door vensterglas tegengehouden, dat uitsluitend zichtbaar licht en infrarood doorlaat. Wellicht wordt de infraroodstraling geweerd door de genoemde folie. Vitrage of horizontale jalouzieën kunnen een vergelijkbaar effect hebben. Mijn Phalaenopsis staan pal achter glas in een vide op het Zuidwesten, maar de wand is dusdanig hoog dat de warmte snel kan opstijgen. Verbranding door UV licht achter glas is dus onjuist.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag