waar op letten bij aankoop?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/05/2004 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

waar op letten bij aankoop?

Wij gaan 20 mei naar de orchideeenshow in seneffe (belgie), laatst heb ik een orchidee gekocht (phal) ook op een beurs die minstens 50 knoppen had en nu na 1.5 maand nog enkel 5, en die zien er niet fris uit! waar moet ik op letten bij aankoop? De laatst vermelde orchidee stond precies in een soort zagemeel, is dat iets nieuws? Het was nochthans een orchideeenkweker. Wie heeft er tips? alvast bedankt!

di, 11/05/2004 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Tasha,

Een orchidee (phal) in zaagmeel (of zoiets?) ? Nog nooit gezien. Ja, waar moet je op letten bij? de aankoop van phals ? Ik trek ik altijd aan de bloemsteel of blad(wel voorzichtig). Laat de plant los uit de barg(en dan in het midden van de barg) dan kan je erven uitgaan dat de plant lijdt aan wortelrot. En dus niet kopen. Kijk onder de bladeren of er geen ongedierte huist .(bladluis,wolluis of spint. ) Is dit wel het geval,liever laten staan. Let op de kleur van de bladeren. Moeten niet gelig zijn,maar mooi groen. Dit zijn een paar tips.
Waar ligt overigens Seneffe ? Hoever van de Ned.Limburgse grens (Maastricht) ? Als het niet te ver is,dan wil ik er wel eens naartoe gaan! Mag ik van je horen? Alvast bedankt!

Groetend,
Jan Dekker.

wo, 12/05/2004 - 09:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

vanuit hasselt rij je er ongeveer 2 uur op, vanuit maastricht dat weet ik niet zo direct. In ieder geval seneffe licht achter brussel. Ik hoo je hiermee te kunnen helpen en als je het exacte adres enzo wil dan hoor ik het wel van je

zo, 20/06/2004 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een half jaar geleden een Phalaenopsis gekocht die volop in bloei stond, hij heeft ruim 2 maanden gebloeid, de takken van de uitgebloeide bloemen heb ik er af geknipt, nu heb ik weer nieuwe takken met grote knoppen en bloemen, wortels groeien de pot uit, er komen nog 6 nieuwe takken uitgroeien, ik vraag me af, wanneer kan ik hem overpotten? Ik heb het ooit met een andere gedaan en in orchideeengrond gezet maar die deed het niet meer, hebben jullie hier verstand van? Nu durf ik het uiteraard niet met al die knoppen en bloemen.
Het is een schitterende plant, de bladeren zijn helgroen, heel erg mooi.

Onderwerp gesloten