Zielige Dendrobium

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/03/2007 - 15:07
Sannie_xx

Zielige Dendrobium

Ik heb een Dendrobium van mijn moeder geadopteerd die eigenlijk richting kliko zou zijn gegaan. Zonde, denk ik.... de bladeren zijn nog groen (alhoewel eentje wel bruin en half afgebroken is :S) en er steekt één wortel uit de pot die bovenaan bruin is maar de rest groen.

De bloemen zien er echter niet uit, ik denk ook niet dat die het nog gaan doen. De bloemen vielen al een paar dagen na het kopen in de winkel uit, zei mijn moeder. Gisteren zaten er nog drie op, vanochtend was er ook weer eentje zo slecht dat ik hem maar aanraakte en hij viel er ook al af. De andere twee zien er slecht uit maar zitten nog wel vast.

Hij lijkt twee nieuwe stelen aan het groeien te zijn? Ik heb fotootjes, die zal ik even bijvoegen. Sorry voor de kwaliteit, ik heb ze met mijn telefoon gemaakt.

Is deze plant nog te redden, zo ja; wat kan ik nu het beste doen? Hij staat hier goed in het licht (kamer op het zuiden), warm genoeg ('s nachts minder dan 20 maar overdag is het hier zo'n 22 graden, denk ik). Mijn phalaenopsissen hebben het prima naar hun zin, lijkt het, dus ik heb deze plant op een vergelijkbare plek aan het raam gezet. (voor de foto ff eraf gehaald zodat het licht er goed op kwam)

Ik kijk uit naar jullie advies!

Zielige Dendrobium
zo, 04/03/2007 - 15:07
Sannie_xx

Foto 2

Zielige Dendrobium
zo, 04/03/2007 - 15:08
Sannie_xx

Foto 3

Zielige Dendrobium
zo, 04/03/2007 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

De uitgebloeide bloemstengel afknippen en evt. bruine bladeren weghalen. Voor de rest blijven verzorgen zoals je Phalaenopsis en dan zullen er wel nieuwe bulben komen.

vrgr

zo, 04/03/2007 - 21:30
Dre39

Ik had ook zo'n zelfde dendrobium gekregen van iemand, maar daar zaten al geen bloemen meer aan, die ging ook richting vuilnisbak. Ik heb ook gevraagd of ik hem mocht hebben. En nu een prachtige Dendrobium. een nieuwe stengel, met ongeveer 8 bloemen eraan. Ik heb haar hetzelfde verzorg, als hierboven beschreven, en ook een kamer op het zuiden.

Andrea

zo, 04/03/2007 - 22:35
Sannie_xx

Super! Tot hoe ver moet ik hem afknippen dan?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag