kruiden

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/04/2007 - 17:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

kruiden

hey
ik zou graag een gedeelte van de tuin aanleggen met kruiden voor in de keuken ,wie geeft me tips?

zo, 08/04/2007 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leg hem zo dicht mogelijk bij de keuken aan. De mijne ligt op zo'n 20 meter lopen en handig is anders.
Maak er een enigszins formeel tuintje van, dat compenseert voor de flodderige groeiwijze van veel kruiden. Doe dit met stenen of met zeer lage Buxusinfo-icon. Pas op met de laatste, het snoeien van die krengen zo laag bij de grond is geen sinecure.
Plant woekerende kruiden (Munt!) in een pot en graaf die in, zo kun je de uitlopers controleren.
Veel kruiden zoals Basilicum, Bieslook en Koriander worden door de kweker met tientallen tegelijk in 1 klein potje gezaaid: dan oogt het tenminste wat en dat verkoopt, maar het groeit niet! Onmiddelijk verspenen die handel en de plantjes los of met enkele tegelijk neerzetten.
Zet geen keukenkruiden en medicinale kruiden doorelkaar. Ik had vanochtend bijna Aconituminfo-icon (Monnikskap) geplukt voor kruidenkoekjes.
Zet duidelijke water en weer vaste naambordjes bij je kruiden. Heb niet de illusie dat je op je geheugen of op je neus kunt vertrouwen (lukt mij tenminste niet).

Ruud

ma, 30/04/2007 - 23:23
stuart

als je kruiden wilt plaatsen moet je ook maken dat je ze genoeg ruimte geeft. leg bv tegeltjes in een dam bord vorm zodat je er overal rond kan om ze te snijden en water te geven, weet wel dat niet alle kruiden gezaaid worden en dat ze dus niet allemaal moeten verspeend worden,
mvg stuart

Onderwerp gesloten