Mijn druiven smaken naar zeep

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/11/2012 - 17:25
Scooter

Mijn druiven smaken naar zeep

Ik heb een druivenplant van minstens 11 jaar oud, kan ook 12 zijn. Hij groeit prima, ik snoei hem ieder jaar zoals het hoort en hij groeit prachtig over mijn kale muur en over de pergola van 6 x 2 meter die ik apart voor hem gebouwd heb boven een deel van onze vijver.
Prachtige blauwe druiven levert hij ieder jaar weer. Het ene jaar wat meer dan het andere, maar dat is normaal. Nu zijn deze druiven ongelooflijk lekker als zij rijp zijn, maar........dat duurt maar twee tot drie dagen. Als ik die drie dagen mis, en dus iets te laat ben dan zijn mijn druiven echt oneetbaar. Het is net alsof je puur afwasmiddel in je mond stopt. Zo'n sterke zeepsmaak. Dit is ieder jaar opnieuw het geval. Heeft iemand enig idee of dit komt door het ras (wat ik niet weet), of dat ik misschien iets fout doe, of juist zou moeten doen? Inmiddels heb ik vanaf de andere kant van de pergola een nieuwe witte druif erbij gezet, maar die moet nog even doorgroeien voordat die echt voor een goede oogst gaat zorgen. Hopelijk is die dan wel goed van smaak, maar ik zou zo graag ook de blauwe druiven goed op smaak krijgen.

zo, 11/11/2012 - 21:30
guy_fruit

Mogelijk is het een zgn foxy smaak welke bij sommige (Amerikaanse)druivenrassen voorkomt. O.a. 'Rembrandt' heeft dit ook.
Een heel goede trosdunning en de druiven op de gepaste moment gebruiken is een oplossing.

ma, 12/11/2012 - 10:38
Scooter

Hartelijk dank voor uw reactie. Ja, ik geloof inderdaad dat het een Rembrandt druif is. Ik zal volgend jaar eens wat beter dunnen dan dit jaar. Bedankt voor uw tip.

Onderwerp gesloten