paprikas

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/07/2006 - 19:02
moreena1

paprikas

Hoi! Ik probeer voor de eerste keer paprikas en ze groien goed maar ik merk de laatste paar dagen dat er zwart plekken die verot lijken op ze kommen. Wat zou de oorzak kunnen zijn? Alvast bedankt!

zo, 16/07/2006 - 20:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moeilijk te zeggen.
Hou je ze buiten in de vollegrond? Of in een kas?
En hoe geef je met dit warme weer water?
Sproei je het op de planten of alleen op de aarde rondom?
Paprika's, maar ook tomaten houden er niet zo van om 'op de kop' natgemaakt te worden.

ma, 17/07/2006 - 01:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zou neusrot kunnen zijn, maar hoogwaarschijnlijk is het een gevolg van de zon die brandplekken op de paprika's gemaakt heeft.

ma, 17/07/2006 - 11:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moreena, ik weet niet hoe dat komt, maar kijk omdat je een beginner bent ook eens op www.freewebs.com/ruudendiana/index.htm
Je kan bij groenteteelt ook wel paprika's vinden.
Het is een hele mooie website waar je veel aan kunt hebben.
Frans

di, 18/07/2006 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt al iedereen! Zij zijn in de volle grond geplant en zijn wel onder plastic met gaatjes. Ik heb gehoord dat ze het dan beter doen. Zij krijgen om de 3 dagen ongeveer water. Ik maak dan naturlijk de plastic open maar genough om water binnen te krijgen dus dat houd een beetje tegen dat ze op hun kop te nat word, maar ze krijgen ook nog altijd een beetje water op hun koppen. Als ik een open doe met zo een zwart plek zie ik ook zwart op de binnen kant maar niet in de hartje.

di, 18/07/2006 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moreena, het is waar dat voor tomaten en paprika's wel wordt aangeraden om de planten buiten met plastic en eventueel met een tijdelijk afdakje te beschermen, maar dat is dan bedoeld tegen harde wind en veel regen.

Nu het al zo lang erg warm en droog weer is, is dit plastic niet nodig. De sfeer onder het plastic is misschien ook wel te vochtig en te broeierig. En nu je zoveel moet gieten heb je er alleen maar hinder van.

Dat afschermen van de planten hebben wij afgekeken van de Engelsen. Hun klimaat is in de winter iets milder en zij hebben vaak heel mooie planten die zij in de winter toch willen overhouden en dan beschermen zij die met een tijdelijk afdakje of een plastic hoes.
succes,
Frans

di, 18/07/2006 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de volgende site: https://tinyurl.com/y34bb7kp staat beschreven wat het verschil is tussen neusrot en brandvlekken bij paprika's.
Ik zou ook aanraden om de plastiek zo vlug mogelijk te verwijderen.

za, 22/07/2006 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Overwintert een paprikaplant in pot?

ma, 07/08/2006 - 12:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt iedereen! Ik heb de plastic verwijderd en ben gaan kijken of het neus rot of verbrand was. Ik had ze alletwee maar een keer de plastic weg gaat het goed! Ik moet vandaag van een plant al 6 paprikas oogsten en ze hangen allemaal vol met gezond paprikas!

Onderwerp gesloten