tomaten plantjes gaan dood

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/05/2010 - 00:40
simke

tomaten plantjes gaan dood

Hoi hoi

samen met de kinderen van mijn werk waren wij goed op weg om tomaten planten te kweken. maar voorgeweek toen het zonnig was hebben mijn collega's de planten buiten gezet. het was zonnig en er stond ook wind. en de ander dag was er niets meer van over. de bladeren waren verschrompeld en hingen er slap bij. ik heb dit jaar twee zakjes tomaten zaad gekocht. van een merk. en heb daar dus geen een pland aan over gehouden. vorig jaar had ik zaden van de aldi en prima tomaten planten. toen ik vandaag op school ging kijken naar de groeikastjes zag ik dat de tomaten planten van de school klas het goed doen. en dat is ook zaad van een onbekend merk. help dit jaar geen tomaten planten voor de kids. wat hebben wij fout gedaan.

het zelfde is er ook gebeurt met de augeurken planten. maar ja die kan ik deze week nog wel op nieuw zaaien.

do, 27/05/2010 - 00:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jonge planten en zeker tomaten zijn heel gevoelig voor overgang naar buiten. Onbeschermd in de zon en wind, drogen de blaadjes zeer snel uit. Je moet ze langzaam aan de buitenlucht laten wennen.

do, 27/05/2010 - 09:21
monet

Als je ze buiten plant best nog even een plastieken fles overzetten. Gewoon de bodem afknippen en stop van de fles laten. Zo creëer je je eigen serre. De planten staan beschut, warm en vochtig. Als ze groot genoeg zijn en de fles de groei belemmerd, fles verwijderen. Intussen heeft de plant zich dan al goed geworteld en kan hij al beter tegen een stootje.

do, 27/05/2010 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plantjes zijn dus gewoon door vochtgebrek slap geworden en vervolgens verdroogd. Je schrijft over het verlorengaan van je plantjes alsof het aan het zaad zou hebben gelegen. Dat is niet waar. Jonge plantjes zijn teer en daar moet je rekening mee houden. Ineens in de hete zon en met die schrale noordenwind die alles uitdroogt, dat is teveel geweest.

vr, 04/06/2010 - 15:28
Bushdoctor

Hallo Simke,

Ik heb voldoende cherry-tomaten plantjes staan voor een hele klas kinderen. Ik woon in Emmen, Drenthe dus als je in de buurt woont mag je ze komen ophalen. (Ook als je niet in de buurt woont). ;)

Groeten!
John.

za, 12/06/2010 - 00:08
simke

bedankt voor het aanbod maar ik geloof dat wij straks voor de tomaten planten van de klas moeten gaan zorgen. in de vakantie. ik denk dat wij het daar maar mee moeten doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag