tomatenbloemtros probleem

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/08/2009 - 17:00
JOTH

tomatenbloemtros probleem

tien à vijftien jaren geleden heb ik tomatenzaad gekregen, het is een zeer zwaar ras, in de begin periode waren er toch tomaten van 1,2 à 1,8 kg 't stuk. Nu na zoveel jaar , en door telkens zelf zaad te hebben gewonnen is 't gemiddelde gewicht nog steeds tussen 0,5 en 1 kg 't stuk. De naam ben ik nooit te weten gekomen. Het is een echte vleestomaat met maar heel weinig zaden. De laatste (5) jaren heb ik echter het volgende probleem: de bloemtros vormt zich mooi, speent af en dan, als er zich een vruchtje van enkele mm gevormd heeft vergeelt het knobbeltje boven het vruchtje, verdroogt en valt af. Soms schiet er maar 1 vruchtje per tros over, en dit bij alle trossen. Er is voldoende verluchting in de serre, de vallen boven en opzij staan dag en nacht open. Men heeft me al verteld dat het botrytis zou kunnen zijn en dat behandeling met Roveral zou helpen. Tevergeefs! In dezelfde serre staan nog andere tomaten soorten en die hebben het niet! Wie kan me hierover info geven?

zo, 16/08/2009 - 17:16
mun

Als je 10 á 15 jaar tomaten op dezelfde plaats in de kas laat groeien kan het zijn dat de problemen daardoor ontstaan. Eigenlijk moet je een wisselteelt van 4 jaar toepassen of ieder jaar de grond vernieuwen of de tomaten in grote potten met verse grond laten groeien. Dit laatste doe ik tegenwoordig, tot volle tevredenheid. Ik zet de potten gewoon op de aarde in de kas.

zo, 16/08/2009 - 17:23
JOTH

in de serre is genoeg plaats om niet elk jaar op dezelfde plaats te moeten planten. Er staan nooit 2 jaar achter elkaar op dezelfde plaats tomaten.

Onderwerp gesloten