twee toppen in roma-tomaat ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/06/2005 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

twee toppen in roma-tomaat ?

Ik heb zelf voor t eerst roma-tomaten gezaaid.Ze doen het tot nu toe heel goed. Ze zijn ongeveer 60 cm. en krijgen nu twee toppen waar meteen knoppen in zitten. Kan ik die twee toppen behouden of moet ik kiezen en er een wegnemen?

ma, 20/06/2005 - 10:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het leukst is, als je dit alles uit liefhebberij doet, om het allebei uit te proberen. Als de grond en de standplaats goed is dan maakt het voor een tomaat niet uit. Ik heb in mijn hobbykasje allerlei soorten tomaten gekweekt en heb bij ervaring dat het gemakkelijk te kweken planten zijn. Ik heb alleen vaak last gehad van witte vlieg en dat is een ramp.
Succes, Frans.

do, 23/06/2005 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Frans, ik ga het uitproberen het is tenslotte mijn broodwinning niet.

do, 23/06/2005 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tegen witte vlieg helpen van die gele vangplaten om in serres op te hangen; ook schijnt het aanplanten van een echte tabaksplant in de serre de witte vlieg op afstand houden.

do, 07/07/2005 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Tomaten mogen best twee hoofdstengels hebben. Bij mijn tomatenplanten doe ik dat altijd. De tomaten worden dan weliswaar ietsje kleiner, maar wel veel talrijker. En door minder te nijpen, maak je dus ook minder wondjes, wat de kans op schimmelinfecties ook weer verkleint.
In de kas heb ik dit jaar 'Tigerella' staan en 'Rose aus Bern'. Beide soorten zijn inmiddels ruim twee meter hoog en hangen al vol met vruchten...

Mike

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag