vijgen Brown Turkey

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/07/2006 - 17:08
leva

vijgen Brown Turkey

Ik heb onlangs een nog kleine vijg gekocht. Deze is ca 80 cm hoog en heeft al een mooie waaiervorm. Ik had in gedachten een opgaande struik van hooguit 1,5 x 1,5 meter. Al zoekend op het web naar meer info kom ik info tegen waar ik toch wel van schrik. Wat een enorme groeikracht hebben deze en ...vooral kijk uit voor de wortels... Voor de Brown Turkey worden maimale hoogtes genoemd van 8 a 9 meter...Ooooh...nou krijg ik toch floep om deze in de volle grond te planten bij mijn terras...zoals ik dacht op een vrijgehouden plekje van 1,5 x 1,5 m.. Mijn tuin is ca 8 meter breed ...ligt wel geheel op het zuiden...maar behoort helaas tot een gewoon rijtjeshuis. Hoeveel afstand heeft deze nodig t.o.v. de afscheiding van de buren ? Kan ik de groei beperken door snoei? Ik las wel dat de wortelgroei beperkt moet worden ook ivm goede vruchtzetting. Kan ik deze dan in een gewone plastic speciekuip planten of moet er beton om heen? Wie heeft goede raad en kan mij ...hoop ik...geruststellen ?

di, 04/07/2006 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer ge de groei van uw vijgeboompje wil beperken moogt ge die best in een kuip zetten van ong. 60L en in de grond inwerken , liefst zo veel mogelijk zon, niet vergeten enkele draineringsgaten in de bodem van de kuip te maken.
Een vijgeboom laat zich vlot snoeien liefst in het najaar als de bladeren gevallen zijn dan heeft men beter everzicht van het snoeiwerk,tijdens het groeisezoen mag men steeds enkele twijgen inkorten of wegsnoeien
Groetjes A.del

zo, 06/08/2006 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie. Zo zal ik ook doen. Ik heb inmiddels een 85 liter container gekocht en zal deze ingraven. Onder de container doe ik een laagje puin en in de container ook ..voor de afwatering. Ik wil graag cocosaarde toevoegen omdat deze lang vochtig blijft en gelijktijdig ook goed doorlatend is. De PH hiervan is neutraal. Met wat snoei zo nu en dan moet deze dan toch te beteugelen zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag