vijgenboom in halve wijnton

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/04/2007 - 16:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

vijgenboom in halve wijnton

Hallo,
Ik heb een vijgenboom scheut gekregen van mijn buurman. Ik had die graag in een pot of kuip gezet.
Ik heb een halve wijnton gekocht om hem daarin te zetten, met daarrond lavendel. Is dit een mogelijk iets? (lavendel rond vijgenboom?) --- kan die vigenboom goed groeien in een wijnton? ----Moet ik plastic ronde de ton doen aan de binnenkant? ---- moet ik ook iets voorzien voor drainage? kiezel of scherven of zo?--- en wat met bemesten en winter?

Hopelijk kan er mij iemand wat tips of raad geven..... Alvast bedankt!

za, 14/04/2007 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag,
Ik zou een binnenpot gebruiken, als die te verkrijgen zijn in de maat van de wijnton te verkrijgen zijn ;)..... Anders inderdaad zeker zorgen voor een goede afwatering, want overtollig water moet wel ergens naartoe. Ik vermoed dat alleen kiezels of scherven niet voldoende zullen draineren, een vijgenboom moet niet te vochtige voeten houden. Misschien zijn hydrakorrels een idee (die het water absorberen wanneer dat nodig is)?
De combinatie met Lavendel lijkt me wel geschikt. Zelf heb ik ook een vijgenboom (tevens nog jong) met als bodembedekker mansoor (rond blad met paarse bloemetjes).

Veel succes!

za, 14/04/2007 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hydro-korrels absorberen geen water; ze geleiden het water slechts. Inderdaad houdt een vijg niet van natte voeten, dus de oplossing van een binnenpot met gaten is niet gek.

za, 14/04/2007 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb jij de vijgenboom ook in pot , met mansoor?

Is het af te raden, de wijnton? ( hmm..boos gezicht van vrouwtje..lol) Of kan hij toch gedijen in de ton? ( mits minder water te geven?)

Moet ik die in de winter inhalen? Of afdekken?

wo, 09/05/2007 - 19:58
barca

Nee hoeft niet vijgenboom is winterhard

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag