alocasia

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/06/2005 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

alocasia

Hoeveel water heeft deze plant nodig p/dag/wk ,de nieuwe bladeren groeiden in het begin flink door tot ware giganten,echter na verloop van tijd werden ze steeds kleiner en momenteel komt er een bloem in. Sterft hij na deze uitgebloeid is af, Of,heeft hij misschien teveel/teweinig water gekregen? Gaven hem in de eerste periode ongeveer 'n halve ltr.per dag.Graag een antwoord hoe of wat te doen.

di, 14/06/2005 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn Alocasia nu 2 jaar en hij doet het prima! Ik heb er al 2 keer een bloem in gehad, deze sterft na een paar dagen af.
Ik geef mijn alocasia maar 1 keer per 2 weken water en dan gelijk
2 liter. 1 keer per maand vloeibare mest erbij.

wo, 06/07/2005 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn ervaring met alocasia is tot nu toe niet echt goed. De vorige had het bijna niet overleefd en dat kwam volgens mij door juist te veel water. Ook bleek toen dat er 'vliegjes' in de grond zaten. Dus verse grond gegeven en sindsdien klein gebleven. Ik durf hem ook niet veel water te geven; 1 x per week en soms 1x in de 2 weken.
Nu ik lees dat ie eigenlijk wel veel water nodig heeft...

vr, 08/07/2005 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Alocasia een verhaal apart, ik heb deze een keer gehad als "patient" wat een klus om deze bladeren op spanning te krijgen.
ik heb de oplossing, een plant infuus deze heb ik zelf ontworpen en geeft indien nodig de juiste water hoeveelheid varierend van 1,5 liter tot 8 Liter in 1 toediening.

Ik hoop dat je wat verder komt met deze tips
Coenders

za, 09/07/2005 - 02:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijk mij een goed idee een infuus, maar is zoiets makkelijk te maken? Kan een schoteltje met water onder de pot misschien helpen? of wordt de kluit dan te nat?

vr, 12/08/2005 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb mij allocasia gewoon buiten staan tot zo ongeveer eind september, zet hem weg op een koude kamer, waar hij al zijn blad verliest, in het voorjaar, als de vorst weg is gewoon naar buiten, heb er al zoveel scheuten van gehaald dat ik er al vier potten met vol heb en er al veel mensen mee blij heb gemaakt.
veel mest geven is een snelle groeier, doe altijd een beetje paardemest boven op de grond leggen, niet vermengen met de aarde, dan gewoon water geven.(ga dit jaar proberen er een in de volle grond te overwinteren, who knows)

Onderwerp gesloten