Areca palm krijgt bruine punten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/12/2010 - 15:42
myr87

Areca palm krijgt bruine punten

Ik heb op mijn werk sinds kort een Areca-palm opgevangen. Ze wilden hem hier weggooien maar ik wou hem graag op mijn kamer hebben.
Hij staat op een tafel, recht onder een TL-lamp. De potgrond was aardig uitgedroogd maar ik geef hem nu genoeg water. Onderin de pot zitten hydrokorrels en hij staat niet naast de verwarming.

Toen de plant bij mijn collega stond had hij maar een klein beetje gele punten maar sinds hij hier staat wordt hij is snel tempo bruin.

Iemand een idee waaraan het ligt? Ik weet dat dit onderwerp al vaker op het forum voorbij is gekomen maar nergens staat een eenduidig antwoord. Iedereen zegt wat anders (water, verwarming, licht)

di, 21/12/2010 - 17:11
monet

Moeilijk te zeggen. Volgens mij kan het alledrie zijn. Een TL-lamp is niet goed genoeg om daglicht te vervangen. Het kan dus zijn dat de plant te weinig echt licht krijgt. Als hij niet dicht bij een verwarming staat kun je dat al uitsluiten.
Verplaats dus naar een lichtere plaats, geef voldoende maar niet teveel water en afwachten maar of de plant zich hersteld.

di, 21/12/2010 - 17:40
myr87

Oke bedankt! Ik heb de palm niet onder de TL-lamp gezet om het licht te vervangen maar eerder omdat ik geen andere plaats heb. Als ik hem bij het licht zet staat hij weer vlak bij de verwarming (niet voor de verwarming maar wel in de buurt).
Wat is dan beter denk je?

di, 21/12/2010 - 18:34
pevano

Van droge lucht krijgt hij ook punten, maar gelukkig hebben ze daar de plantenspuit voor uitgevonden.

Peet

vr, 24/12/2010 - 14:58
myr87

Ik besproei de plant nu iedere 2 dagen een beetje. Misschien had ik hem teveel water gegeven. Ik las dat deze plant veel water nodig heeft en hij was kurkdroog toen ik hem kreeg.
Bijna alle bladeren hebben nu bruine punten. Kan je die echt allemaal wegknippen zonder dan je de plant teveel beschadigd?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag