Grote kamerplant warm appartement

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/06/2009 - 14:43
timd

Grote kamerplant warm appartement

Ik ben opzoek naar een grote kamerplant voor in mijn appartement. Ik woon boven een reeks winkels waardoor het in de winter ongeveer 23 graden is en in de zomer ongeveer 24/25 graden. Tevens schijnt de ochtend zon (tot ongeveer 12 uur) op de plek waar ik de plant wil neer zetten. Heeft iemand misschien een idee voor een mooie grote kamerplant (uiterlijk palm, en ik heb een redelijk hoog plafond), die tegen deze omstandigheden is opgewassen.

di, 23/06/2009 - 00:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Kentiapalm (Howea forsteriana), liefst met meerdere exemplaren in een toef vanwege de trage groei, moet hiertegen wel opgewassen zijn. Het is een superieure en duurzame kamerplant. Vanwege de langzame groei zijn fraaie exemplaren bepaald niet goedkoop.
Deze (sub)tropische soort stamt van Lord Howe eiland ten Oosten van Australië. Het oogsten en (tegenwoordig ook opkweken) van de palmzaden vormt een belangrijke bron van inkomsten voor het eiland. De originele planten zijn herkenbaar aan het Lord Howe label.

do, 25/06/2009 - 17:24
rvdvlies

In deze situatie zullen de meeste planten het goed doen hoor.
Warmte en zon tot 12.00 uur is prima voor de meeste.
Als je aan grotere palmen denkt moet je eens googlen op Trachycarpus fortunei, Phoenix roebelenii en Chamaerops humilis. Dit zijn alle mooie sterke palmen. iets minder palm, maar wel schitterend is een groter exemplaar van de Sparmannia africana(Kamerlinde). Succes!
Richard

do, 25/06/2009 - 17:46
timd

Allemaal hartelijk dank voor de input. Mijn zusje heeft een erg mooie plant in haar woonkamer staan, als ik de naam heb achterhaald zal ik hier naar de mogelijkheden informeren. In ieder geval heb ik voorlopig genoeg informatie.

zo, 28/06/2009 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

Ik heb ook een warem een zeer zonnnige kamer Wat goed groeid is Chrysalidocarpus Lutescens is de Latijnse naam voor Areca. In Nederland wordt hij ook wel goudpalm genoemd.

zo, 28/06/2009 - 17:59
timd

Mijn zusje heeft een grote versie van de lepel plan. Ik vind dit zelf een erg mooie plant, maar helaas zijn de omstandigheden niet ideaal (geen vochtige lucht en direct zonlicht). Is er een die qua uiterlijk hier op lijkt (hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde), maar wel tegen de extreme omstandigheden in mijn appartement is bestand (het is nu 25,5 graden, kurk droog en 's ochtends direct zonlicht).

Onderwerp gesloten