Jonge pachira aquatica

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/07/2008 - 19:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jonge pachira aquatica

Hallo,

ik heb gisteren een kleine pachira aquatica gekocht (echt een kleine, ca. 10 a 20 cm groot). Maar ik weet niet zo goed hoe ik deze plant moet verzorgen. Op de sticker op het potje staat; ruim water geven, matig lichte standplaats. Maar wat kan ik hiermee? Op internet staat namelijk overal dat ze juist maar 1x in de maand water nodig hebben en dan het liefst onderdompelen en goed laten uitlekken. Ook lees ik veel dat ze juist in een goede zonnige plek moeten staan. Wat is het nou? en is er een verschil in verzorging tussen een grote en een jonge pachira aquatica? Ik vind het een grappig plantje en zou graag zien dat ie wat groter wordt, maar hoe doe ik dit? Kan iemand me precies vertellen hoe vaak, wanneer en hoe(veel) ik 'm water moet geven en op welke standplaats hij het beste kan staan?
Oh ja, hoe groot kan zo'n kleine pachira worden? Kunnen zelfs de ukkies zo enorm worden of zal hij altijd klein blijven?

groetjes, Kim

di, 29/07/2008 - 19:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De behandeling van een kleine of grote Pachira aquatica verschilt natuurlijk niet. Dit zijn planten die van oorsprong groeien in moerasgebieden, maar ook aan drogere omstandigheden gewend kunnen worden.
Dus de keuze staat vrij om hem met z'n wortels in het water te zetten, of wat droger te houden. Uitteraard moet je een plant altijd langzaam laten wennen aan andere omstandigheden. Ooit zag ik ze in een vijver geplant en met succes.

di, 29/07/2008 - 23:38
mariekeg

hey,

Ik heb zelf geen Pachira aquatica, maar ik kan mij zo voorstellen dat de plant nooit zo kan groeien dat het hetzelfde model krijgt als een plant die je al groot koopt. Ik vermoed tenminste dat jouw pachira bestaat uit kortgesnoeide stammetjes die gevlochten zijn en opnieuw uitschieten. Alleen die nieuwe scheuten zullen groeien en de stam nauwelijks (tenminste wat betreft de hoogte). Ik denk daarom dat de plant gesnoeid moet worden om niet uit proporties te groeien, maar dat houdt tevens in dat je plant dus klein blijft.

Dit is wat ik denk, maar misschien weet iemand anders uit ervaring wat anders te vertellen.

wo, 30/07/2008 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt helemaal, Marieke. Als het gaat om een stammetje wat teruggesnoeid is, kun je beter regelmatig lange scheuten terugknippen.

wo, 30/07/2008 - 11:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke bedankt. Het is niet in elkaar gevlochten maar het is echt 1 stammetje, voglens mij is het een keer afgeknipt en er een groene klodder 'verf' op gedaan. (blijft hij zo klein ofzo?)

Aan jullie reacties heb ik al wat gehad, maar ik weet nog niet hoeveel en hoe vaak en hoe ik 'm water moet geven. Tips?

wo, 30/07/2008 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het stammetje wordt niet groter. Voor watergeven, zie hier boven.

wo, 30/07/2008 - 13:28
mariekeg

de klodder 'verf' is wondpasta, dus ter behandeling van de gecreeerde wond. De stammen groeien niet meer in de hoogte omdat deze geen groeipunt meer hebben, die is namelijk weggesnoeid (daar waar nu wondpasta zit). De scheuten die er bovenuit uitschieten, die groeien dus wel omdat ze wel allemaal een groeipunt hebben. Als je die scheuten weer kort snoeit, dan zullen ze opnieuw uitlopers aanmaken, netzoals bij de hoofdstam is gebeurd. Zo kun je je plant in model houden/zorgen dat de kroon niet véél groter wordt dan de stam.

za, 20/09/2008 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

die kaartjes zeggen het anders als mensen op de computer maar ik weet wel dat je hem eens in de week moet nevelen(vochtig maken) maar ik zou naar je gevoel luisteren en wat je denkt dat het beste is voor de plant.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag