Lycky Bamboo

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/06/2006 - 11:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lycky Bamboo

Hallo,

Ik heb zes maand geleden een Lucky Bamboo gekocht. Alles verliep prima tot begin vorige week... Opeens krijgt de plant een gele kleur net onder de blaadjes, het lijkt zich ook uit te breiden. Ik denk dat de volledige stengel zal geel worden. Het gele stuk is ook wat zachter dan wat nog groen is. Ik zorg nogal goed voor planten en vrees dat dit niet zo goed afloopt, wat ik heel erg jammer zou vinden! Heeft iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe ik het weer in orde kan doen komen?

Alvast bedankt!

za, 24/06/2006 - 15:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk is de stengel aan de onderkant aan het rotten; het is mogelijk het gele deel weg te snijden en de groene stengel opnieuw in water te laten wortelen.

za, 24/06/2006 - 16:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tip! Maar het is wel zo dat de blaadjes nog groen zijn en er komen er denk ik nog bij, maar misschien worden die op hun beurt ook geel. Ik zal ze dan ook maar wegsnijden... Komen er dan op een andere plaats wel nog eens blaadjes? Misschien een domme vraag maar ik heb er geen idee van.

Bestaat er ook speciale voeding voor een Lucky Bamboe of volstaat zuiver water?

Bedankt!

za, 24/06/2006 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blad verschijnt er alleen aan de top. Er is geen speciaal voedsel. Als de plant op water staat kun je hydrovoeding gebruiken. In potaarde gewone kamerplantenmest.
Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag