Orchidee stengel?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/09/2005 - 15:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Orchidee stengel?

Ergens in een andere topic heb ik mijn vraag ook gesteld, maar misschien is het handiger als ik het zo nog een keertje doe. Ik heb een orchidee die een jaar of twee niet meer gebloeid heeft. Nu zit er wel veel leven in, want hij is al met z'n vierde nieuwe blad bezig, dus dat geeft hoop. Maar nu zag ik vorige week ook een groen staakje tevoorschijn komen tussen boven het onderste blad, dus tussen twee bladeren. En sinds het weekend weer eentje, dus dat zijn twee nieuwe kleine staakjes die gestaag groeien. Zijn dit wortels of heb ik te maken met een nieuwe stengel en gaat mijn orchidee weer bloeien? Is er iemand die er meer van weet?
Als iemand hier een website weet waar foto's zijn van beginnende staakjes ben ik ook blij :)

Alvast bedankt en groetjes,
Carla

ma, 05/09/2005 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Carla,
wanneer uw "kleine staakjes" naar boven groeien zijn het hoogstwaarschijnlijk nieuwe bloemstengels; wanneer ze naar beneden groeien zijn het wortels. Bijgevoegd een foto waarop beide te zien zijn: in het midden naar onder (wit) een wortel, onderaan links en rechts oude stengels en midden links een nieuwe stengel. De volledige plant volgt in een tweede reaktie.
Veel succes
Paul

Orchidee stengel?
ma, 05/09/2005 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

de volledige plant,
Paul

Orchidee stengel?
di, 06/09/2005 - 10:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Paul,
Hartelijk bedankt voor uw reactie en foto's. Ik vermoed dat de staakjes die ik gezien heb dan wortels zijn, maar volgens mij komt er aan de andere kant een stengel naar boven. Ik ga het weer afwachten :)

Groetjes,
Carla

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag