Potgrond voor kamerplanten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/07/2005 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Potgrond voor kamerplanten

Ik wil graag jullie meningen/ervaringen horen wat betreft grond voor je kamerplanten. Ik weet wel dat je de plant nieuw aarde moet geven als de grond op een gegeven moment wit/grijs (aan de bovenkant) is van de kalk van leidingwater. Maar wat doen jullie nu met net gekochte planten? Direct nieuw aarde geven of niet? En hoe zit het met het gebruik van kleikorrels? is dat beter voor de planten of juist niet?

zo, 17/07/2005 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een nieuwe plant kan zeker 1jaar in zijn pot blijven staan nadat je hem gekocht hebt. kleikorrels(hydrokorrels) zijn fijn als je een plant inplant een een laag van enkele cm op de bodem te doen, als buffer bij teveel water geven. Ze hebben echter geen enkele functie. Wel is het een idee als je een volledig waterdichte pot hebt om de plant in te planten in seramis. Deze kleikorrels is perfect. Zie onze site voor meer info. https://goo.gl/giKzwD

wo, 20/07/2005 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik verpot steeds alle nieuwe cactussen die binnenkomen om de wortels te inspecteren en schoon te maken (wortelrot, wortelluis, ...), om m'n eigen grondmengsel te geven en om een idee te krijgen over te toestand van de plant.
Kleikorrels op zich hebben geen voedingswaarde, maar ze zorgen wel voor meer luchtholtes in de grond, wat voor vele planten wel belangrijk is.
Pieter

ma, 25/07/2005 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips... ik was nml aan het overwegen over te stappen op 100% kleikorrels. Maar dat lijkt me nu toch niet zo'n goed idee.

di, 26/07/2005 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

100% kleikorrels dienen enkel als steun voor een plant in hydrocultuur. Daartoe heb je een speciale pot en zo nodig. En als je een plant naar hydrocultuur overbrengt moet je ook alle grond van de wortels afhalen (en misschien wortels snoeien of zo...daar ben ik niet zo van op de hoogte).
Pieter

zo, 07/08/2005 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kokos potgrond wordt tegenwoordig veel gebruikt in de kamerplanten teelt.
Kokos potgrond heeft het voordeel, dat het direct water opneemt indien deze erg droog is.
Tevens als de potgrond behoorlijk nat is bevat het nog een behoorlijke hoeveelheid lucht.
Het mengsel 50% kokos en 50% veen voldoet erg goed

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag