Schefflera al zijn blad kwijt...

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/10/2008 - 19:26
ank1e

Schefflera al zijn blad kwijt...

Hallo,
Ik heb een tijdje terug al een berichtje geplaatst dat onze wilde schefflera (boom van ongeveer 1,5 meter hoog) zijn blad begon te verliezen, waarschijnlijk omdat hij te nat was. We zijn nu net terug van een weekje vakantie en helaas is hij nu echt helemaal kaal. Het is alleen nog een dikke stam, met vertakkingen. Als we een van de takken afknippen is hij helemaal droog/zwart van binnen. Ook de nieuwe uitschieters zijn droog en hard. We hebben net alle aarde van de kluit afgeschud (aarde was nog steeds beetje klam) en het lijkt erop of de wortels nog wel in orde zijn. Het viel ons op dat hij maar een heel kleine kluit heeft, in verhouding tot de grootte van de plant. Blijkbaar is hij vlak voor verkoop aan ons (feb/maart 2008) verpot in een grotere pot, want in de aarde was de omtrek van de vorige pot nog herkenbaar.
Als we de plan nu opnieuw in de grote pot zetten, misschien in hydrokorrels, is er dan nog een kans dat hij het overleeft? Of moeten we op zoek naar 'n nieuwe plant...

Iedere tip is welkom...
Ankie

ma, 20/10/2008 - 00:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt proberen de plant te redden, door de takken flink in te korten. Mogelijk loopt ie weer uit, als je de kluit niet te nat houdt.
Helaas komt het vaker voor dat een plant voor aflevering nog in een grotere pot gezet wordt; eigenlijk moet zo'n plant dan nog een paar weken de kas in, om goed door te wortelen. Jammer dat je daar later pas achter kwam.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag