Suggesties niet-giftige plant welkom!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/03/2011 - 13:59
hl12

Suggesties niet-giftige plant welkom!

Mijn zoon begint nu met lopen en we hadden in de kamer een grote Dieffenbachia staan, erg giftig, dus die moest weg. Toen kregen we in het tuincentrum de tip een spathiphyllum te nemen, maar na even gegoogled te hebben bleek die toch even giftig als de vorige.
Nu zoeken we nog steeds een grote plant voor op de vloer, incl. pot een meter tot 1,5 m hoog met als het kan groot blad. De plant komt ongeveer 3,5 meter van een raam te staan. Het allerbelangrijkste, de plant moet niet giftig zijn! (Natuurlijk moet je bijna geen enkele kamerplant eten, maar het zou fijn zijn als we niet direct naar de spoedeisende hulp hoeven als hij iets te pakken heeft gekregen...)

Wie heeft een goede suggestie?

ma, 07/03/2011 - 14:38
RdB

De Dieffenbachia terug zetten en stoppen met dat overdreven veiligheidsgedoe. Zeker eerste kind?

Ruud

ma, 07/03/2011 - 17:06
hl12

Beste Ruud,

Dat waren we eerst ook van plan, maar het blijkt dat zo'n plant van 1,5 bij 1m breed zo spannend is dat wij hem er steeds weg moeten halen. Dat vind ik toch te risicovol en eerlijk gezegd weet ik ook wel een leukere tijdsbesteding :-) Daarom: suggesties nog steeds welkom, alvast bedankt!

Mvg Hedy

di, 08/03/2011 - 22:14
Polplastron

Zet de plant gewoon even uit de weg en plaats hem over een half jaartje terug. Overigens zal hij vast wel willen kijken naar de plant, er zelfs aan voelen, maar vermoedelijk zal hij er niet meteen opkomen om een stuk in zijn mond te steken. Planten met giftige bessen zijn helemaal wat anders.

Leuke planten die volgens mij redelijk risicovrij zijn, zijn de planten van de familie van de Marantha's, Calathea's en Ctenanthes. Ik zou daar eventueel ook eens tussen kijken.

Overigens heb je alle recht om ongerust te zijn hoor, maar over het algemeen valt het in praktijk best mee.

Groeten,

Pol

P.S.: Ik ben vader van 3 kinderen en ik ben nog steeds overbezorgd op sommige vlakken! Dat noemen ze dan ouderliefde!

di, 08/03/2011 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

..........dus die moest weg, schrijft ze. Volgens mij ligt-ie al in de bio-bak........

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag