uitgebloeide amarylis?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/05/2006 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

uitgebloeide amarylis?

Hoe bewaar ik een uitgebloeide Amarylis. Kerstperiode bloei gehad;
nu grote groene bladen. afgesneden op 5 cm en droog donker gezet
uw reactie aub.

za, 20/05/2006 - 01:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat je de bladeren al afgesneden hebt. Hoe moet de plant nu aan z'n voedsel komen om voor volgend jaar weer te kunnen bloeien?
Zo'n bol moet je juist voeden en water geven tot hij vanzelf in het najaar afsterft. Droog in het donker zetten wordt niks.

ma, 19/06/2006 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is wel vreemd dat elke amarylis op een ander tijdstip bloeit. 't heeft iets met zoveel maanden donker of licht te maken, maar ik weet het ni juist meer. Wie wel?

wo, 19/12/2007 - 20:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er ook een dus de vraag is moeten alle bladeren er aanblijven en dan verder gewoon laten , zoals een andere plant verzorgen maar wannneer bloeit hij dan weer?

Ik heb nu 4 mooie bloemen gehad en er komen er zeker nog 3 uit

do, 20/12/2007 - 10:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na de bloei vormt de plant bladeren. Zet de plant koel en licht weg en geef matig water. Van de zomer mag hij op een beschaduwde plek buiten spelen, in die periode ook zeker niet vergeten te mesten. In de herfst droog en koel wegzetten. In december weer warmer plaatsen. De nieuwe bloemen (als die tenminste gevormd zijn) komen dan in februari-maart te voorschijn.

Verwacht het eerste jaar na aankoop niet te veel van je bol: de plant heeft zich zwaar uitgeput en het kan dan echt wel een jaartje overslaan (je kunt hem niet zo vertroetelen (of overvoeren) als de kweker dat doet.

De plant bloeit van nature later dan de aankoop exemplaren die door de kwekers geprepareerd worden om nu te bloeien omdat nu de verkoop haar hoogtepunt bereikt.

do, 20/12/2007 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Even de link Kopiëren dan lees je hoe je de bol kunt verzorgen.

https://tinyurl.com/y5aqa8ac

Groeten Joke.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag