Low-budget exoten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/05/2006 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Low-budget exoten

Low-budget exoten
Niet alle exotische planten hoeven kostbaar te zijn. Hierbij wat tips voor planten, die niet duur zijn en toch een exotisch tintje aan een tuin kunnen geven.
Canna’s hebben een exotische uitstraling en als je ze als ‘droge’ knol koopt in een tuincentrum zijn ze heel betaalbaar, tov. dezelfde planten in een pot.
Zea mais, mais of siermais gezaaid in een mooie pot of bak, kan een heel speciaal effect geven in de tuin; ook zonder bloeiwijze geeft het blad al een fraai geheel.
Ricinusinfo-icon communis, de wonderboom, is een erg mooie plant, die snel groeit en zelf gezaaid niet kostbaar is. Soms in pot te koop voor belachelijk hoge prijzen. Gewoon zelf zaaien!
Vooral de roodbladige cultivar R. c.’Zanzibariensis’ is heel bijzonder.
Geef hem wel de ruimte!
Op zowat elk tuincentrum is wel een rommelhoekje te vinden, waar niet meer te verkopen- of uitgebloeide planten staan. Ik neus er graag rond en vind altijd wel iets bijzonders voor een zeer laag prijsje. Ook houden sommige tuincentra opruiming aan het eind van het seizoen. Altijd interressant.
Sommige afdelingen van Groei&Bloei, maar ook andere tuinclubs houden regelmatig ruilbeurzen. Vaak vindt je daar leuke planten voor weinig.
Er zijn vast meer mensen met ideeen…….
Groet, Henk

za, 20/05/2006 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben het volkomen met je eens! Planten voor heel veel kopen kan altijd nog. En eerlijk is eerlijk welke Ollander is er nu niet dol op een koopje?

Zo kijk ik op de markt ook altijd rond bij de bloemen en plantenkraam. Soms hele leuke dingen voor bijna geen geld!

Mijn washingtonia robusta heb ik vorig jaar ook zo gekocht nog geen 5 euro voor 3 planten in 1 pot. Staan nu in de volle grond. Komend najaar haal ik hem weer binnen en gaat tie de kas in.

Succes met snuffelen!

Gr. Miranda

ma, 29/05/2006 - 00:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik vind niet dat mais planten een exotisch gevoel geven maar eerder een te groot onkruid gevoel

Onderwerp gesloten