Verdroogde palmen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/08/2006 - 23:24
esjebakker

Verdroogde palmen

Ik heb al meer dan een jaar twee palmen staan (livistonia's als ik het goed heb...) Een paar maanden geleden begonnen ze ineens vanuit het midden nieuw blad te vormen. Dat gaat goed, dacht ik. Tot een week of twee geleden, vanaf dat moment begonnen ze in razend tempo te vergdrogen. Het begon met bruine puntjes, nu zijn ze allebei zo goed als dood, ze voelen aan als perkament. Ik heb er een uit de pot gehaald, met de gedachte dat ze toch al niet meer te redden zijn, omdat ik wilde weten of ze misschien verzopen waren. De aarde uit de pot voelt aan alsof het vers uit de zak komt, licht vochtig maar niet nat. Zeker niet droog. Nu las ik zojuist twee berichtjes van iemand die zijn planten een overdosis pokon heeft gegeven. Deze palmen hebben ook pokon gehad, maar wel netjes volgens de voorschriften. Uit zo'n speciale doseerfles, een scheutje per halve liter water en niet meer dan eens per twee weken. Maar er zat wel kristalvorming op het grind. Ik dacht eerst dat het schimmel was, vandaar dat ik dacht ze verdronken te hebben. Zou ik de jonge scheut die er nu in zit nog kunnen redden als ik 'm verpot?

Verdroogde palmen
zo, 20/08/2006 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt inderdaad op verbranding door teveel voeding. Palmen groeien langzaam en behoeven niet zoveel voeding. Het is te proberen met de laatste scheut. Wel veel minder mest geven!

vr, 25/08/2006 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk er ook eens goed met b.v. een loepje naar. Kleine spint soorten kunnen ook dit soort ravage in zeer korte tjd aanrichten.

Onderwerp gesloten