Afscheiding tuin, 8 meter hoog. Ideeen?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/03/2009 - 14:12
Lonneke

Afscheiding tuin, 8 meter hoog. Ideeen?

Wij hebben een huis gekocht met een fijne grote tuin. Helaas staan achter de tuin twee grote silo's van ongeveer 8 meter hoog. Deze silo's zouden we graag aan het zicht onttrekken. Nu staat er een rij met coniferen maar die komen maar ongeveer 3 meter hoog. De tuin is 30 meter diep dus grote bomen zouden geen probleem zijn. Welke bomen zouden geschikt zijn, en zijn betaalbaar en in een grote maat te plaatsen? Nu kan ik kerstbomen van 10 meter hoog overnemen, maar ik geloof dat het lastig is om die te laten aanslaan (om over het verplaatsen nog maar niet te spreken). Heeft iemand andere ideeen? Of iets anders dan bomen, een hoog hekwerk laten begroeien?

Vast erg bedankt voor het meedenken!

ma, 02/03/2009 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cupressocyparisinfo-icon leylandii is bij mijn weten een van de snelstgroeiende zuilvormige coniferen en kan met gemak 10 m hoogte halen. Goed bemesten met coniferenmest om een optimaal resultaat te bereiken.

ma, 02/03/2009 - 22:14
jorgensw

Elzen, populieren en berken zijn bijvoorbeeld bomen die die hoogte halen, en ze zijn relatief goedkoop.

di, 03/03/2009 - 21:19
bomensnoeier

populier zou ik absoluut niet planten wordt erg groot voor in een tuin

za, 07/03/2009 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De hierboven door Draco genoemde Leylandii conifeer heb ik indertijd op de afscheiding met mijn buren geplant in zware kleigrond en op een onderlinge afstand van pl.m. 70 cm. Ze waren toen 1,5 m hoog.
Ze groeiden wel een meter per jaar en waren acht jaar na het planten wel 8 a 9 meter hoog. In overleg met de buren hebben we ze uiteindelijk gerooid omdat we bang waren voor event. schade aan de huizen bij zware storm.
Als u hiervoor zou kiezen dan zou ik u echter aanraden om ze niet op haagafstand van 0,5 m van elkaar te zetten, maar op zeker 1,5 a 2 meter. Het worden dan kolossale bomen die de tussenruimte makkelijk opvullen en een hoogte bereiken van veel meer dan u vraagt.
Frans.

di, 10/03/2009 - 22:41
loes119

je kan overwegen om niet aan het eind van de tuin maar een heel stuk eerder de bomen te planten .om hetzelfde effect te krijgen zijn veel minder hoge bomen nodig.eventueel kunt u op bijvoorbeel 10 meter alvast boompjes planten die vrij groot zijn en al snel het zicht ontnemen en ook aan het eind van de tuin.die kunnen dan eerst flink groeien en later de taak van de boompjes-op 10- meter overnemen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag