beukenboom snoeien

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/05/2006 - 21:11
justme

beukenboom snoeien

Hallo,

Ik heb een paar flinke hoge beukenbomen staan, die de vorige bewoner gewoon heeft laten gaan. Ze kregen ook te weinig licht, dus zijn een paar bomen aan een kant flink begroeid en aan de andere kant helemaal kaal...geen gezicht dus. Nu hebben ze wel voldoende licht maar ze zijn erg hoog. Hoe kan ik een beukenboom het beste snoeien? Kan je de top er ook afzagen?

Graag advies zodat het weer mooie bomen kunnen worden.
groetjes jessie

zo, 28/05/2006 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haal in ieder geval niet de top uit de bomen.
Haal niet teveel van de onderste takken weg, i.v.m. zonnebrand.
Een juist advies is alleen te geven als je de bomen kan zien.

zo, 28/05/2006 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn advies: Haal er iemand bij die er verstand van heeft bijv. een ervaren hovenier of een boomchirurg. Dit kost geld maar zo wordt (hopelijk) voorkomen dat er domme dingen worden gedaan zoals het afzagen van de top. In het verleden zijn al teveel bomen verminkt door ondeskundig ingrijpen.

Gegroet, de tuinprins

ma, 29/05/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De top eruithalen verminkt de boom.
Beuken snoeien is sowiso niet zo'n goed idee. Als het nodig is om uit te dunnen is dit een klusje wat de nodige vakkennis vereist om de vorm goed te houden.

Beuken zijn niet echt geschikt als boom voor een normale tuin. Als ze echt te groot zijn kan je ze het beste rooien (let op kapvergunning) en vervangen door iets wat (uiteindelijk) niet te groot wordt voro je tuin

ma, 29/05/2006 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke, in ieder geval bedankt voor jullie antwoorden, ik zal dan zeker niet de top van de boom eraf halen. Weet iemand miss zo'n persoon die weet hoe dat moet, te vinden in de buurt van de ardennen, want daar woon ik namelijk. Hier mag ik ze wel gewoon omzagen zonder een kapvergunning maar vindt het dan nog erg zonde. Het zijn prachtige bomen alleen te hoog en niet mooi volgroeid doordat ze te weinig licht kregen.

groetjes jessie

Onderwerp gesloten