beukenhaag verplanten

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/05/2007 - 17:13
hilder

beukenhaag verplanten

Aanstaande zondag kan ik bij iemand een heel blok beukenhaag uitgraven en gratis meenemen. Ik vraag me af of dit wel zin heeft. Kan ik ze inderdaad nu verplaatsen of is de kans groot dat de beukenhaag niet overleeft. Volgens de huidige eigenaar moet het wel lukken als ik ze na het plaatsen genoeg water geef en snoei.
Klopt dit?

do, 31/05/2007 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zinloze actie. Je kunt ze alleen verplanten als het blad eraf is. Daarbij krijgen we ook nog eens warm weer, dus de planten zullen het niet overleven.

vr, 01/06/2007 - 10:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wie niet waagt niet wint....

mvg
Tom

vr, 01/06/2007 - 12:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geklets. Die beukenhaag-eigenaar wil gewoon op een gemakkelijke manier van z'n struiken af.

vr, 01/06/2007 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet doen, het kost een hoop tijd en energie.
Of ze het gaan doen, de kans daarop is klein.

wo, 06/06/2007 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen probleem. Zorg dat je in ieder geval veel wortels aan de plant laat zitten, liefst met wat grond erbij, en geef ze na het verplanten dagelijks veel water, en zij zullen het overleven.

Twee jaar geleden , met temperaturen boven de 30 graden , drie flinke seringebomen van wel 4 meter hoog die volop in de bloei stonden verplant. (deze moesten voor een bouwproject verwijderd worden) En elke dag met mijn giertank volop water erbij, en nu twee jaar later bloeien ze nog steeds volop.

Water geven is het allerbelanrijkste, ruim voldoende. Je geeft in de zomer niet gauw te veel water.

Succes.

vr, 08/06/2007 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Wij hebben verleden week 30 mei, een meter of 50 beukenhaag uit gegraven en her gepoot. Deze worden alle bruin.Ondanks dat we veel water hebben gegeven.

Kan iemand mij vertellen of er kans is of deze haag nog kans heeft voor volgend jaar?

Drik Moller

vr, 08/06/2007 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alleen als we vanaf nu een natte zomer krijgen.

za, 09/06/2007 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi hoi,

Met de beuken verplanten is het nu veel te laat. de kans dat ze het overleven is erg klein wat al gezegd werd. Seringen verplaatsen is heel anders dan beuken want beuken zijn gevoeliger en kunnen daardoor verdragen. het verplaatsen er van is echt seizoensgebonden (voorjaar & najaar).

tot slot voor anoniem, wacht rustig af maar beginnen de stammen naar het rode te kleuren dan kun je het wel vergeten. Verder inderdaad veel water geven er is altijd een kleine kans

ma, 06/08/2007 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

jaren geleden hadden we een beuk die geen blad had en bruin. Vriend van me is tuinacrhitect zei krass met je nagel de bast eraf als het onder de bast groen/wit ( dus niet bruin ) dan is de boom niet kapot. Heb hem laten staan en half jaar later zat er weer blad aan.
gr hans

zo, 09/09/2007 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

twee jaar geleden half april een bekehaag verplant op tijd water gegeven er zijn zeker een stuk of 10 kapot gegaan en het merendeel stond erg slecht maar nu twee jaar later groeien ze perfect op een enkle die nog moet bekomen .
als er genoeg haar wortels aan zitten en gat waar in ze geplant worden goed vullen met water,maar het beste is in het najaar als de bladeren er af zijn ,ik kreeg deze planten ook gratis en ze moesten eruit in april je hebt er dan werk mee en het is een gok ook licht het eraan of je een erg hete zomer krijgt met een regen achtige zomer is de kans van slagen veel groter.

Onderwerp gesloten