bomen en struiken goed voor paardenwei

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 30/01/2012 - 00:03
joland

bomen en struiken goed voor paardenwei

hallo, in de weide van mijn minipaardjes zou ik graag wat bomen of struiken plaatsen waar ze ook aan mogen knabbelen, welke kunnen daarvoor gebruikt worden ? en hoe kan ik dat het beste doen?

ma, 30/01/2012 - 21:26
RdB

Geen. Bomen worden graag gebruikt om tegen te schuren, dat overleefd geen enkele boom. Knotbomen zijn niet ontstaan omdat dat zo makkelijk was, dan hadden ze ze beter bij de grond kunnen knotten maar zijn net te hoog voor paarden/koeienbek. Bovendien zijn ze altijd uitgerasterd.
Hetzelfde geldt voor struikjes. Als de paarden er aan kunnen knabbelen eten ze ze sneller op dan ze groeien kunnen. Het enige wat je kunt proberen is b.v. meidoorn. Die overleeft het vee wel maar daar wordt ook nauwelijks aan geknabbeld.

Ruud

ma, 30/01/2012 - 21:30
joland

ik dacht zelf om de boom of struik wel goed te beschermen met een palen/gaas constructie, maar de takken die er dan overheen of eruit groeien, die mogen ze dan eten, dus ben ik op zoek naar eetbare bomen en/of struiken, en ik zou dan heel graag willen weten welke ze mogen hebben, in de hengstenwei hebben we fruitbomen geplant daar mogen ze niet aan knagen, maar als het per ongeluk wél gebeurt is het niet giftig. mijn paardjes zijn geen van allen groter dan een meter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag