coniferenhaag

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/07/2005 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

coniferenhaag

Als erfscheiding met één van onze buren stond er toen wij onze woning betrokken een hele oude schutting. Voor deze schutting hebben wij een rij coniferen geplant. deze coniferen komen nu boven de schutting uit en nu eisen onze buren dat wij de coniferen moeten snoeien tot op schuttinghoogte. Ook maken zij melding van het feit dat bomen niet binnen 2 meter van de erfscheiding mogen staan. Hebben zij gelijk? Kunnen zij dit eisen? Is een conifeer überhaupt wel een boom?

ma, 11/07/2005 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor goede informatie, zou ik zeker op de site van de gemeente kijken die in jou buurt zit. Dit wil nog wel eens per gemeente verschillend zijn. Succes.

di, 12/07/2005 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bomen mogen niet binnen twee meter van de erfscheiding staan. Een rij coniferen wordt niet gezien als losse bomen maar als een haag.
Een haag of schutting mag niet hoger zijn dan zo'n 2 meter.

zo, 24/07/2005 - 18:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Erfafscheiding ! dat is ook eens geweest bij het T.V. programma de Rijdende Rechter. De praktijk? Zet ze niet te dicht op de schutting van de buren, de takken gaan groeien en dan is er nog meer onenigheid. Hou de hoogte onder de 2 meter! Bij sommige gemeenten moet het 1.80 mtr. zijn. Staat de schutting lager dan 1.80mtr dan wordt het er niet mooier op met al dat gesnoei, misschien is er een tussenoplossing dat er een plank extra boven de nu bestaande schutting gezet kan worden? Het is echt vervelend om problemen met buren te hebben, ze kunnen het je behoorlijk lastig maken. Is er sprake van een huurwoning, dan kun je ook advies vragen aan de woningcorporatie - die bemiddelen ook. Overigens zijn het geen bomen maar vallen ze onder hagen, dat scheelt weer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag