coniferenstammen bruikbaar als palen voor hedera

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/08/2008 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

coniferenstammen bruikbaar als palen voor hedera

Onze coniferenhaag is aan vervanging toe (veel kale en bruine plekken door weinig tot geen zon). Onze voorkeur gaat uit naar een hederahaag. Maar de hederahagen met betongaas vinden we erg strak. Is het mogelijk om de stammen van de coniferen helemaal van takken te ontdoen er gaas tegen aan te zetten en hier de hederainfo-icon tegen aan te planten? Volgens ons ontstaat er zo een meer natuurlijke schutting. Weet iemand of dit plan ook uitvoerbaar is?

zo, 31/08/2008 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is wel uitvoerbaar, maar wat te doen als de stammen weer uitlopen? En wat denk je dat er gebeurd, als de stammen na een aantal jaren vergaan?

di, 02/09/2008 - 16:59
Hendrik Jan

Hederainfo-icon is al een wilde en sterke groeier, daarom juist een strakke basis, na twee jaar heb je een dichtbegroeide groene wal. Wel de hedera in het begin al goed snoeien (voor een betere vertakking), als je ze kant en klaar koopt worden de slierten er direkt doorheen geweven, dan lijkt het veel, er kan er veel geld voor worden gevraagd.

De stammen van de coniferenhaag staan niet op exact gelijke afstand, en in de loop der tijd vaak wat uit het lood etc. etc. de basis is dan al rommelig en door de klimop wordt het nog rommeliger en dient het niet meer als achtergrond voor de tuin.

zo, 21/09/2008 - 19:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben dit met onze oude coniferen ook gedaan. Het resultaat is inderdaad eeen meer natuurlijke afscheiding en dit was precies onze bedoeling. Wij hebben onze planten bij https://tinyurl.com/y6pe6dg9 gekocht. Deze winkel heeft een snelle levering en mooie planten. Wij hebben onze haag in augustus 2007 geplaatst en zitten nu helemaal vrij achter onze mooie natuurlijke haag. Ik vind het een echte aanrader!.

Groet,

Piet

wo, 29/10/2008 - 19:54
bomensnoeier

@ greenconnection

maar wat te doen als de stammen weer uitlopen?

zou de eerste coniferenhaag zijn die ik weer zie uitlopen vanaf de stam

behalve als het een taxusinfo-icon is

wo, 29/10/2008 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Behalve Taxusinfo-icon, loopt ook Thujainfo-icon na snoeien wel weer uit. De vraagsteller gaf niet aan om welke soort coniferen het hier gaat. Toch lijkt het me niet mooi, als ze weer gaan uitlopen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag