gele skimmia uit zon halen?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/07/2006 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

gele skimmia uit zon halen?

Mijn Skimmiainfo-icon Japonica staat vanaf 12.30 in de volle zon. Ik heb hem 3 maanden geleden geplant, en turf in het potgat gedaan.
Hij wordt nu behoorlijk geel. De nieuwe spruiten zijn mooi lichtgroen. Een aantal oude bladeren zijn mooi donkergroen. Hij heeft gebloeid en nog geen knoppen. Hij heeft afgelopen maanden geen extra water gekregen naast de regenbuien.

Ik denk dat hij geel wordt van de zon. Kan hij blijven staan zonder dat hij dood gaat/ziek wordt? Als ik hem verplaats, voor de 2e keer in 4 maanden, gaat hij dan dood of nog verder achteruit?

groet,
hemmel

do, 06/07/2006 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, uw skimmiainfo-icon krijgt teveel zon. Beste standplaats is een plek waar hij in de middag, als de zon het felst is, in de schaduw staat. Ik zou hem het volgende voorjaar op een goede plek zetten. In het najaar kan ook maar als er een strenge winter komt heeft hij erg te lijden omdat de plant dan nog niet erg goed vastgeworteld is. Tot het volgende voorjaar zal de plant het wel overleven al kan hij nog wel geler worden. Belangrijk: in tijden van droogte voldoende water geven.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag